McIlroy untuk melancarkan bidaan Terbuka bersama Rahm dan Rose

Donna

HOYLAKE (England), 18 Julai — Rory McIlroy akan memulakan bidaan Terbuka British bermain bersama rakan sepasukan Piala Ryder Eropah Jon Rahm dan Justin Rose dalam dua pusingan pertama di Hoylake.

Ketiga-tiga mereka akan memulakan pusingan pembukaan mereka pada 1459 waktu tempatan (1359 GMT) pada hari Khamis ketika pemain nombor dua dunia McIlroy berhasrat untuk meraih gelaran utama kelimanya pada kursus di mana dia memenangi Terbuka pada 2014.

Rahm, pemain nombor tiga dunia, menyasarkan untuk menjadi pemain Sepanyol pertama yang mengangkat Claret Jug sejak Seve Ballesteros pada 1988.

Pemain Australia Cameron Smith memulakan pertahan gelarannya pada 0958 bersama juara Terbuka AS Wyndham Clark dan pemenang pingat emas Olimpik Xander Schauffele.

Pemain nombor satu dunia Amerika, Scottie Scheffler juga antara pemain awal dalam kumpulan bersama Tommy Fleetwood dari England dan Adam Scott dari Australia.

Anggota Diraja Liverpool, Matthew Jordan, yang berjaya melayakkan diri untuk mendapat tempat dalam padang 156 pemain, akan melakukan pukulan tee pembukaan Terbuka British ke-151 pada 0635. — Reuters

Related Post

Leave a Comment