McIlroy menutup bunyi bising untuk kekal dalam perburuan Terbuka AS

Donna

LOS ANGELES, 18 Jun — Rory McIlroy menyertai Terbuka AS dengan fokus untuk menamatkan kemarau besar selama sembilan tahun sehingga dia membatalkan ketersediaan media pra-kejohanannya, dan tidak ramai yang boleh berhujah dengan keputusan itu memandangkan dia akan memulakan pusingan terakhir satu pukulan. memimpin.

Dengan melangkau sidang akhbar itu, McIlroy berjaya mengelak daripada membincangkan bukan sahaja lariannya yang mandul dalam kejohanan utama tetapi juga perjanjian kontroversi Jelajah PGA dengan penyokong Saudi LIV Golf, yang telah dibincangkannya dengan panjang lebar.

Dengan fikiran yang jernih, pemain nombor tiga dunia itu kelihatan selesa di Kelab Desa Los Angeles dan kebanyakannya berpegang pada rancangannya untuk terus bersabar dan menggunakan senjata lain di dalam senjatanya, dan bukannya terus-menerus mendesak masalah dengan pemandunya.

“Rasa seperti saya bermain golf yang bijak dan mantap. Pukul banyak fairway, pukul banyak hijau,” kata McIlroy. “Semacam berasa agak bebas tekanan di luar sana, jika anda boleh menghubungi golf di Terbuka AS tanpa tekanan.”

McIlroy, yang meraikan kejuaraan terakhir daripada empat kejuaraan utamanya pada Kejohanan PGA 2014, menjaringkan satu bawah par 69 hari ini untuk mencecah sembilan bawah pada minggu ini, meninggalkannya di tempat ketiga dan satu pukulan di belakang ketua bersama Rickie Fowler dan Wyndham Clark.

Minggu ini menandakan kali kelima McIlroy membuka kejuaraan utama dengan tiga pusingan pada tahun 60-an. Dia terus menang pada tiga daripada empat kali sebelumnya.

Pemain Ireland Utara berusia 34 tahun itu memulakan pusingan ketiga dua pukulan ke belakang pendahulu separuh jalan Fowler dan bergerak awal dengan dua birdie pantas sebelum bogey pada par-tiga keempat, di mana dia terlepas bola hijau, memperlahankan cajnya.

McIlroy bersiar-siar bersama rentetan pars sehingga bogey pada minit ke-13, tetapi dia membalas dengan birdie bangkit semula pada minit ke-14 untuk kembali ke angka merah untuk pusingan itu.

“Secara keseluruhannya, ya, cukup gembira dengan perjalanan hari ini, dan berasa seperti saya berada di tempat yang baik untuk menuju esok,” kata McIlroy.

Dalam dua kejohanan utama pertama tahun itu, McIlroy terlepas kejuaraan di Masters dan kemudian menamatkan saingan di tempat ketujuh di Kejohanan PGA.

Kini McIlroy akan keluar dalam gandingan kedua terakhir esok bersama pemain nombor satu dunia Scottie Scheffler, berharap akhirnya menamatkan semua perbincangan tentang bila dia akan mengumpul gelaran utamanya yang seterusnya.

Walaupun begitu yakin dengan kemampuannya, McIlroy mengakui dia tidak pasti jenis rangsangan yang boleh diambilnya daripada kejayaan besarnya yang lalu ke pusingan akhir esok.

“Entahlah. Sudah lama saya tidak melakukannya,” kata McIlroy, yang dengan kemenangan esok akan menjadi pemain ke-21 dengan lima atau lebih kemenangan utama.

“Saya akan pergi ke sana untuk cuba melaksanakan pelan permainan, dan saya rasa selama tiga hari lepas saya telah melaksanakan pelan permainan itu dengan sangat baik, dan saya hanya perlu melakukannya untuk satu hari lagi.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment