McDonald’s mencadangkan perkhidmatan katering perkahwinan di Indonesia

Donna

JAKARTA, 11 Julai — Sejak sekian lama dikaitkan dengan parti hari jadi kanak-kanak, McDonald’s kini cuba menjamu satu lagi acara penting. Gergasi makanan segera itu kini menawarkan pasangan berjimat cermat peluang untuk menjamu tetamu perkahwinan mereka dengan jamuan nugget ayam dan burger.

Kedatangan musim panas bermakna musim perkahwinan sedang berlangsung. Walaupun banyak lovebird berharap mereka telah membuat pilihan yang tepat dalam memilih katerer untuk menjamu tetamu mereka dengan koktel dan makan malam, media British sedang melaporkan pelancaran satu pilihan lazat yang mungkin mereka tidak sangka… Bagaimana jika anda menghidangkan nuget ayam dan burger McDonald’s kepada tetamu perkahwinan anda? Selepas pesta kanak-kanak lagenda, McDonald’s nampaknya bercabang untuk membuat liputan untuk acara keluarga yang lain.

Cadangan yang sangat serius ini ditawarkan oleh McDonald’s di Indonesia. Gergasi makanan segera itu menyiarkan pengumuman itu di laman Instagram posnya di Jakarta. Tawaran itu membolehkan bakal pengantin menjamu tetamu mereka 100 burger ayam dan seberapa banyak nugget. McDonald’s jelas menyasarkan pasangan dengan bajet yang ketat. Pakej itu berharga 3.5 juta rupiah Indonesia (IDR) bersamaan kira-kira AS$230 (RM1,071). Jadi, jika terdapat 100 tetamu di kaunter penerimaan tetamu, anda boleh memberi makan kepada semua orang dengan harga lebih €2 (RM10.24) sekepala.

Walaupun nampaknya mengejutkan, ini bukan kali pertama McDonald’s menawarkan perkhidmatan seperti ini. Pada tahun 2011, di Hong Kong, jenama itu keluar dengan pakej AS$1,300, termasuk kek perkahwinan yang dibuat dengan pai epal. Sambutan itu juga berlangsung di salah satu restorannya, yang tidak berlaku untuk tawaran di Indonesia.

Makanan segera kadangkala boleh mendapat tempat yang luar biasa dalam budaya global. Di Jepun, sebagai contoh, tradisi Malam Krismas sejak tahun 1974 melibatkan mendapatkan KFC untuk meraikan majlis itu! — Studio ETX

Tags

Related Post

Leave a Comment