Mbappe dikecualikan daripada skuad jelajah Asia PSG

Donna

PARIS, 22 Julai ― Kylian Mbappe tidak termasuk dalam skuad Paris St Germain untuk jelajah pramusim Asia mereka di tengah-tengah laporan bahawa dia telah dijual oleh pasukan Ligue 1 itu.

Hubungan antara Mbappe dan PSG menjadi tegang sejak penyerang Perancis itu berkata bulan lalu dia tidak akan memperbaharui kontraknya yang akan tamat pada akhir musim depan, apabila dia boleh meninggalkan Paris secara percuma.

Presiden PSG Nasser Al-Khelaifi berkata mereka tidak akan melepaskannya secara percuma selepas kelab itu membelanjakan €180 juta (RM914 juta) untuk menandatanganinya.

Menurut laporan media, kelab Paris itu akan menjual pemain berusia 24 tahun itu setakat ini kerana mereka percaya dia telah bersetuju dengan syarat untuk menyertai Real Madrid secara percuma pada musim panas akan datang.

Wakil PSG tidak segera menjawab apabila dihubungi Reuters untuk mendapatkan ulasan pada hari Jumaat.

PSG telah memenangi sembilan daripada 11 kejuaraan Ligue 1 terakhir, tetapi pasukan dan Mbappe telah kecewa dengan prestasi mereka dalam Liga Juara-Juara – trofi yang tidak pernah dimenangi oleh kelab Paris itu walaupun semua pelaburan mereka dalam skuad.

PSG tersingkir pada pusingan 16 terakhir tahun ini apabila mereka dikalahkan oleh Bayern Munich, gagal menjaringkan gol dalam kedua-dua perlawanan. Mbappe cedera pada perlawanan pertama dan berkata mereka “tidak berdaya” pada perlawanan kedua.

Penyerang Brazil Neymar, satu lagi nama besar yang dijangka meninggalkan kelab itu, telah dimasukkan ke dalam skuad jurulatih Luis Enrique yang akan menentang pemain Cristiano Ronaldo, Al Nassr pada hari Selasa di Jepun.

PSG juga akan menentang Cerezo Osaka dari liga Jepun dan kelab Serie A Inter Milan sebelum bertandang ke Korea Selatan untuk menentang Jeonbuk Motors. ― Reuters

Related Post

Leave a Comment