Mata Zhou menjadi puncak kerjaya pasca F1 fesyen

Donna

SPIELBERG BEI KNITTELFELD (Austria), 30 Jun — Pemandu Formula Satu pertama di China, Zhou Guanyu mahu mencipta rekod di litar tetapi dia berkata semalam dia ingin menempa kerjaya dalam fesyen apabila bersara.

Pemandu Alfa Romeo berusia 24 tahun itu telah memperoleh empat mata menjelang Grand Prix Austria Ahad ini dalam musim keduanya di kalangan elit.

Bagaimanapun, pakaiannya telah menarik perhatian lebih daripada persembahannya di trek dan setelah meluangkan masa di Minggu Fesyen Paris baru-baru ini dia mengemukakan hampir sama banyak soalan pada sidang akhbar semalam mengenai perkara itu daripada harapannya untuk perlumbaan hujung minggu ini.

“Saya mempunyai masa yang menyeronokkan di sana,” katanya mengenai Minggu Fesyen Paris.

“Saya tidak akan bersara dalam masa terdekat dan perlumbaan adalah tumpuan utama saya buat masa ini.

“Jelas sekali saya mempunyai minat yang tinggi terhadap fesyen memandangkan ibu saya pernah menjadi seorang pereka.

“Berada dalam Formula Satu memberi saya platform yang baik untuk saya melancarkan fesyen.

“Jadi saya harap saya boleh mereka beberapa perkara pada masa hadapan.”

Bagi Zhou, bagaimanapun, cabaran segera adalah untuk menambah beberapa mata kepada catatan beliau dan pasukan di Austria — sesuatu yang dia yakin mereka boleh lakukan.

Alfa kini berada di tempat ketujuh dalam kejuaraan pembina dengan sembilan mata – rakan sepasukan Valtteri Bottas telah mengumpul lima mata – dan mendahului pesaing seperti Haas dan Williams.

“Kereta itu telah menjadi lebih baik di trek berkelajuan tinggi,” katanya.

“Kami sangat rapat dengan Haas dan Williams, ia bagus untuk merapatkan jurang.

“Kami pesimis selepas perlumbaan pembukaan di Bahrain tetapi ia baik untuk dilihat bertarung dengan lebih kerap untuk dua mata terakhir yang membawa tempat.” — AFP

Related Post

Leave a Comment