Marquez berkata komitmen kepada Honda adalah ‘maksimum’ di tengah-tengah khabar angin keluar

Donna

LONDON, 22 Jun — Penunggang Honda, Marc Marquez berkata, dia komited dengan pengeluar Jepun itu dan sudah pun mengintai projek tahun depan selepas mengharungi musim yang mengecewakan.

Juara enam kali MotoGP Marquez menandatangani lanjutan empat tahun pada 2020 yang akan mengekalkannya bersama Honda sehingga 2024, tetapi dia bergelut untuk menyaingi prestasinya yang memenangi gelaran kerana kecederaan dan jentera yang tidak mampu bersaing dengan Ducati.

Marquez menarik diri daripada Grand Prix Jerman hujung minggu lalu selepas terhempas lima kali sebelum perlumbaan di Sachsenring — trek di mana dia telah menang sebanyak lapan kali dalam karier MotoGPnya.

Dia masih belum menamatkan perlumbaan musim ini ketika dia cuba menunggang motosikalnya melebihi hadnya untuk mengejar Ducatis, mencetuskan khabar angin tentang kemungkinan tersingkir, tetapi pemandu Sepanyol berusia 30 tahun itu telah meletakkan mereka untuk masa yang lain. menjadi.

“Jika saya di sini, komitmen saya dengan Honda adalah maksimum. Saya mahu bekerjasama dengan mereka untuk menambah baik untuk masa depan, menambah baik projek kami,” kata Marquez kepada laman web MotoGP menjelang Grand Prix Belanda hujung minggu ini.

“Buat masa ini, sudah tentu saya di sini untuk bekerjasama dengan mereka untuk masa depan, bermakna projek tahun depan. Tahun ini, kehidupan tidak akan banyak berubah.”

Kemalangan Marquez ketika memanaskan badan Ahad lalu menyebabkannya patah ibu jari kiri tetapi dia berkata dia kini bersedia untuk berlumba dalam had tertentu, terutamanya ketiadaan pelumba Honda yang cedera, Joan Mir (patah jari) dan Alex Rins (patah kaki).

“Di Jerman apabila saya terhempas semasa memanaskan badan, pada jam pertama saya berasa bersedia untuk pergi. Tetapi lama-kelamaan saya rasa semakin sakit terutama pada pergelangan kaki dan ibu jari patah… juga ada rekahan pada rusuk kedua,” katanya.

“Ini akan menjadi paling menyakitkan hujung minggu ini, tetapi kami akan cuba memulakan langkah demi langkah dan mari lihat. Adalah penting untuk berada di sini kerana dua penunggang utama Honda cedera — Mir dan Rins.

“Honda memerlukan basikal di landasan untuk menambah baik untuk masa depan.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment