Man City dahagakan lebih banyak kejayaan musim depan, kata Guardiola

Donna

MANCHESTER, 22 Julai ― Manchester City bersedia untuk mengejar lebih banyak kejayaan selepas mencapai kemuncak bersejarah musim lalu, kata pengurus Pep Guardiola, ketika pemenang treble bersedia untuk kempen baharu dengan jelajah ke Asia.

Pasukan Sepanyol itu mencapai keabadian sukan apabila mereka merangkul mahkota Liga Juara-Juara sulung mereka pada Jun dan menyaingi treble 1999 musuh ketat Manchester United.

Tetapi Guardiola sudah mempunyai sasaran untuk musim depan, dengan keinginan yang sama untuk mencapai lebih banyak kejayaan.

“Saya tidak tahu sejauh mana konsisten kami selepas apa yang telah kami lakukan – tetapi saya akan meminta mereka (pasukan) untuk tidak melupakan apa yang telah kami lakukan tetapi kami akan cuba melakukannya sekali lagi langkah demi langkah,” kata Guardiola kepada pemberita pada hari Sabtu menjelang perlawanan persahabatan pramusim pertama City menentang pasukan J1 Yokohama F Marinos di Tokyo.

“Kami cuba dan mengambil ketenangan kami, rentak kami dan ingat siapa kami sebagai satu pasukan.”

City telah mengalihkan tumpuan mereka pada cabaran seterusnya, Perisai Komuniti, kata pertahanan Belanda Nathan Ake menjelang perlawanan Ahad ini.

City akan memulakan musim 2023-24 mereka menentang naib juara Arsenal pada 6 Ogos dalam pembukaan tirai tradisional ke musim Liga Perdana.

“Musim lalu adalah musim yang hebat untuk setiap daripada kami,” kata pemain berusia 28 tahun itu.

“Tetapi bola sepak terus maju… Kami mempunyai mentaliti untuk pergi semula. Objektif pertama kami ialah Perisai Komuniti dan kemudian Piala Super dan Piala Dunia Kelab.

“Banyak yang perlu dilalui dan menang. Pengurus menuntut semua orang supaya kita pergi lagi. Kelab ini telah melakukannya selama bertahun-tahun sekarang. Setiap orang mempunyai mentaliti untuk terus mendorong satu sama lain untuk mencapai tahap seterusnya.”

City akan menentang Bayern Munich di Tokyo pada hari Rabu sebelum menentang Atletico Madrid di Seoul. ― Reuters

Related Post

Leave a Comment