Loftus-Cheek Milan berkata bersedia untuk menjadi pemimpin

Donna

MILAN, 12 Julai — Ruben Loftus-Cheek berkata dia bersedia untuk memainkan peranan kepimpinan di AC Milan selepas perpindahan pemain tengah itu dari kelab zaman kanak-kanaknya Chelsea.

Pemain antarabangsa England berusia 27 tahun itu berpindah ke “Rossoneri” selepas menghabiskan 19 tahun di Stamford Bridge, di mana dia memenangi Liga Perdana, Liga Europa dan Piala Super UEFA.

Loftus-Cheek membuat lebih 155 penampilan dan menjaringkan 13 gol pada masa itu sebelum menandatangani perjanjian empat tahun dengan Milan.

“Saya faham berat jersi (Milan) dan tanggungjawab saya menyertai kelab ini,” kata Ruben Loftus-Cheek kepada pemberita.

“Saya mempunyai banyak pengalaman dalam bola sepak, dan saya boleh menggunakannya … Saya berasa bersedia dan baik dari segi fizikal untuk menghasilkan persembahan untuk pasukan, dan saya bersedia untuk menjadi pemimpin.

“Saya gembira bermain untuk kelab zaman kanak-kanak saya, tetapi saya tidak berasa benar-benar berpuas hati dengan berapa banyak yang saya sumbangkan kepada pasukan. Saya berasa seperti saya mempunyai lebih banyak untuk diberikan.

“Jadi, saya fikir ia adalah masa yang baik untuk membuat permulaan yang baru.”

Loftus-Cheek nampaknya akan bersatu semula dengan bekas rakan sepasukan Chelsea, Christian Pulisic di Milan dan dia berkata pemain Amerika itu akan menjadi “tambahan yang hebat”.

Milan akan memulakan persiapan mereka untuk musim baru di Amerika Syarikat di mana mereka akan bermain perlawanan persahabatan menentang Real Madrid, Barcelona dan Juventus. — Reuters

Related Post

Leave a Comment