Liga Super: Bandar Kuching berpuas hati dengan keputusan seri dengan Kelantan

Donna

KUCHING, 22 Julai — Sepakan percuma tajam Natanael Siringoringo menamatkan impian Kuching City FC untuk menamatkan kemarau 15 perlawanan tanpa kemenangan mereka dengan keputusan seri 2-2 menentang Kelantan United FC dalam Liga Super 2023 di Stadium Negeri Sarawak di sini malam ini.

Aksi pada separuh masa pertama menyaksikan pasukan pelawat terlebih dahulu mengejutkan tuan rumah apabila kapten Kelantan FC, Muhammad Hafizan Ghazali membuka tirai jaringan menerusi rembatan kencang pada minit keempat.

Pada separuh masa kedua, penyerang Kuching City, Abu Kamara menyamakan kedudukan 1-1 pada minit ke-58.

Ia adalah untuk melatih Kamaludin Akil kegembiraan apabila Kuching City mendahului selepas Kamara mencipta gol keduanya menerusi sepakan penalti 10 minit kemudian.

Namun Siringoringo memastikan Kelantan tidak pulang dengan tangan kosong dengan jaringan penyamaan 2-2 pada minit ke-79.

Keputusan hari ini menyaksikan Kuching City naik satu anak tangga selepas memintas Kelantan United FC untuk menduduki tangga ke-12 Liga Super dengan tujuh mata manakala Kelantan bergelumang di tangga tercorot dengan lima mata. — Bernama

Related Post

Leave a Comment