Lelaki Amerika menambah mangsa rompakannya di Facebook sambil diacukan senjata, mengajaknya berkencan

Donna

KUALA LUMPUR, 26 Jun — Seorang lelaki warga Amerika telah ditahan kerana melakukan rompakan bersenjata selepas didakwa merompak seorang wanita dengan diacukan senjata, kemudian menambahnya di Facebook dan mengajaknya berkencan.

Amber Beraun sedang menyemak suratnya apabila Damien Boyce didakwa menahannya dengan pistol dan memintanya membenarkannya masuk ke dalam rumahnya, lapor WRTV Indianapolis.

Beraun enggan berbuat demikian dan menyerahkan wang tunai AS$100 (RM469) sebelum memintanya beredar.

Daripada melarikan diri dengan wang tunai, Boyce bertanya kepada Beraun sama ada dia mempunyai teman lelaki dan menuntut dia berhubung dengannya di media sosial sambil masih mengacukan pistol ke arahnya.

Dia juga menunjukkan profil mana yang menjadi miliknya.

“Saya fikir jika saya menambahnya di Facebook, dia akan pergi, dan dia melakukannya,” kata Beraun.

Tidak lama selepas itu, Boyce mula menghantar mesej kepadanya di Facebook.

Satu mesej seperti itu berbunyi: “Lihat anda tahu saya akan membayar anda kembali. Ia adalah cara untuk bertemu seseorang, tetapi anda tidak tahu [sic] cantik untuk merompak.”

Beraun kemudian memutuskan untuk menjawab: “Saya percaya awak lelaki. Saya boleh memberitahu anda manis, masa menjadi sukar. Saya tahu itu.”

Pertukaran itu nampaknya memberanikan Boyce, yang terus menghantar mesej kepadanya.

“Dia benar-benar cuba merompak barang saya sendiri, tetapi dia menghilangkan rasa selamat saya dari rumah saya sendiri,” kata Beraun.

Boyce ditahan kerana rompakan bersenjata pada Rabu lalu. Dia juga didakwa memiliki pistol sebagai penjenayah.

Boyce juga ditahan minggu sebelumnya kerana rompakan berasingan yang mengakibatkan kecederaan badan dan bateri dengan senjata maut.

Dia dituduh menembak dua orang dan memukul orang lain dengan batu dalam kejadian itu.

Tags

Related Post

Leave a Comment