Leeds mengambil Farke sebagai pengurus baharu

Donna

LONDON, 5 Julai — Leeds mengambil Daniel Farke sebagai pengurus baharu mereka semalam ketika pasukan Liga Perdana yang tersingkir itu mencari kembali segera ke liga teratas.

Farke tahu apa yang diperlukan untuk berjaya dalam Kejuaraan selepas dua kali mendahului Norwich ke kejuaraan peringkat kedua.

Pemain Jerman berusia 46 tahun itu bersetuju dengan kontrak empat tahun dengan Leeds, mengambil alih daripada Sam Allardyce, yang pergi pada penghujung musim lalu berikutan tempoh singkatnya di Elland Road.

“Saya berasa rendah diri ketika ini, saya tahu tanggungjawab untuk memenuhi semua jangkaan dan saya mahu membalas kepercayaan yang ditunjukkan,” kata Farke.

“Perkara yang paling penting ialah mewujudkan kebersamaan dan perpaduan dalam kelab ini sekali lagi dan, mulai hari ini dan seterusnya, saya akan mengusahakannya bersama kakitangan dan pemain saya.

“Saya percaya penyokong kami akan berada di sana apabila kami memerlukan mereka. Saya tidak sabar untuk perlawanan pertama musim ini.”

Leeds kembali ke Kejohanan buat kali pertama sejak 2020 dan memulakan musim menentang Cardiff pada 6 Ogos.

Farke dipecat oleh Norwich pada 2021 selepas empat tahun bersama Canaries, yang bergelut dalam Liga Perdana ketika dipecat.

Dia juga berjaya di FC Krasnodar, pergi tanpa mengambil alih permainan kerana pencerobohan Rusia ke atas Ukraine.

Dia dipecat oleh kelab Bundesliga Borussia Monchengladbach pada penghujung musim lalu selepas mereka menamatkan saingan di tempat ke-10. — AFP

Related Post

Leave a Comment