LeBron James mengumumkan dia akan kembali untuk musim ke-21

Donna

LOS ANGELES, 13 Julai — LeBron James mengakui pada malam Rabu bahawa beberapa bulan lalu dia mempersoalkan kepada dirinya sendiri keupayaannya untuk terus beraksi “tanpa menipu permainan” dan masih “memberi segala-galanya kepada permainan.”

Semasa menerima anugerah di ESPYs di Los Angeles, James mengumumkan keputusannya untuk bermain untuk musim ke-21.

“Hari saya tidak boleh memberikan segala-galanya di atas lantai ialah hari saya akan selesai. Beruntunglah kamu, hari itu bukan hari ini,” kata James pada hari Rabu.

Seorang juara NBA empat kali dan Pemain Paling Berharga liga empat kali, James telah menyatakan bahawa persaraan adalah satu kemungkinan. Ia datang sejurus selepas Los Angeles Lakers disapu oleh juara NBA akhirnya Denver Nuggets dalam Persidangan Akhir Persidangan Barat.

James bermain semua kecuali empat saat dalam Permainan 4. Dia menjaringkan 40 mata dan mempunyai floater yang boleh mengikat permainan disekat pada saat akhir.

“Melangkah ke hadapan dengan permainan bola keranjang, saya mempunyai banyak perkara untuk difikirkan,” katanya ketika selesai bertemu dengan wartawan malam itu. Apabila diminta untuk menghuraikan komen itu, dia berkata, “Jika saya mahu terus bermain.”

James, yang telah menjadi MVP Akhir sebanyak empat kali dan 19 kali All-Star, memperoleh purata 28.9 mata musim lalu, sedikit meningkat daripada purata kerjayanya 27.2 setiap perlawanan. Dia mencatatkan purata 8.3 rebound dan 6.8 assist dalam masa lebih 35 minit.

Peratusan gol lapangan 50 peratusnya berada di tengah-tengah angka tahunannya, dan 32.1 peratusnya pada 3-pointer adalah yang kelima terendahnya.

Lakers menang 13-20 selepas tewas 124-115 di Dallas pada Hari Krismas. Didorong oleh beberapa pergerakan dalam senarai, mereka menang 30-19 sepanjang perlawanan, kemudian menewaskan Minnesota Timberwolves yang melawat dalam masa lebih masa dalam pusingan play-in untuk menuntut pilihan No. 7 dalam playoff.

Los Angeles menewaskan pilihan kedua Memphis Grizzlies dan No. 6 Golden State Warriors — masing-masing dalam enam perlawanan — untuk mara ke final persidangan.

Musim ke-21 James akan menjadi larian aktif paling lama dalam NBA, dan mengikatnya dengan Robert Parish, Kevin Willis, Kevin Garnett dan Dirk Nowitzki. Mereka hanya menjejaki kerjaya Vince Carter selama 22 tahun. — Reuters

Related Post

Leave a Comment