Laporan: NBA meluluskan penjualan Hornets, menamatkan tempoh 13 tahun Michael Jordan sebagai pemilik utama

Donna

NEW YORK, 24 Julai — Larian Michael Jordan selama 13 tahun sebagai pemilik majoriti Charlotte Hornets dijangka akan berakhir apabila lembaga pengelola NBA meluluskan perubahan pemilikan, lapor ESPN.

Jordan akan kekal di atas kapal dengan kepentingan minoriti dalam francais, dengan Rick Schnall dan Gabe Plotkin mengambil alih sebagai gabenor francais. Schnall pernah menjadi pemilik minoriti Atlanta Hawks, manakala Plotkin adalah pemilik minoriti Hornets.

Jordan, juara NBA enam kali dan MVP lima kali, menjadi majoriti pemilik Hornets pada 2010 apabila dia membayar AS$275 juta. Apabila penjualan semasa Hornets secara rasmi dilaksanakan pada satu ketika bulan depan, ia akan datang pada tanda harga AS$3 bilion.

Jordan dibesarkan di Wilmington, NC, dan menghadiri North Carolina di mana dia membantu Tar Heels untuk gelaran NCAA 1982 sebagai pelajar baru. Dia bermain 13 musim dengan Chicago Bulls selepas dia menjadi pilihan draf keseluruhan No. 3 pada tahun 1984 dan bermain dua musim terakhirnya dengan Washington Wizards selepas bersara selama tiga tahun. — Media Peringkat Medan melalui Reuters

Related Post

Leave a Comment