Laporan: Man City bersetuju dengan perjanjian bernilai £30 juta untuk menandatangani Kovacic dari Chelsea

Donna

LONDON, 21 Jun — Manchester City telah bersetuju dengan perjanjian £30 juta (RM177 juta) dengan Chelsea untuk menandatangani pemain tengah Mateo Kovacic, menurut laporan hari ini.

Pemenang treble akan membayar £25 juta permulaan untuk pemain antarabangsa Croatia berusia 29 tahun itu, dengan tambahan £5 juta untuk diikuti dalam potensi tambahan.

Kovacic, yang menyertai Chelsea dari Real Madrid pada 2018, pada mulanya secara pinjaman, memasuki tahun terakhir kontraknya di Stamford Bridge.

Pemain tengah itu akan menjadi pemain pertama City pada jendela perpindahan musim panas dan akan memberi pengurus Pep Guardiola lebih banyak pilihan di bahagian tengah pada masa masa depan kapten Ilkay Gundogan tidak menentu.

Kontrak Gundogan akan tamat pada akhir bulan ini dan pemain antarabangsa Jerman itu belum lagi bersetuju dengan syarat baharu.

Kovacic, yang memenangi Liga Juara-Juara tiga kali bersama Real dan sekali bersama Chelsea, berkemungkinan menjadi salah satu daripada beberapa pemergian kelab London itu apabila pengurus baharu Mauricio Pochettino mengurangkan skuadnya.

Chelsea awal hari ini mengucapkan selamat tinggal kepada pemain tengah Perancis, N’Golo Kante, yang menyertai kelab Saudi Al Ittihad. — AFP

Related Post

Leave a Comment