Laporan: Bayern mempunyai perjanjian dengan Kane tetapi Spurs menolak tawaran €70 juta

Donna

BERLIN, 28 Jun — Bayern Munich telah bersetuju dengan terma peribadi dengan kapten England Harry Kane, akhbar harian Jerman Bil dilaporkan hari ini, tetapi bidaan awal €70 juta (RM358 juta) ditolak oleh Tottenham Hotspur.

Juara Jerman itu dikatakan berhasrat untuk mendapatkan tandatangan penjaring terbanyak England, yang kontraknya bersama Spurs tamat pada 2024.

Kem Kane dipercayai telah meluluskan perpindahan itu, tetapi Bayern memerlukan persetujuan mengenai bayaran perpindahan dengan Tottenham untuk mengesahkan perpindahan itu.

Bayern mengemukakan tawaran €70 juta ditambah tambahan untuk Kane, menurut Bilmanakala Spurs menuntut sekurang-kurangnya €100 juta untuk berpisah dengan penyerang jimat mereka.

Kelab-kelab terkemuka Eropah lain termasuk Real Madrid dan Manchester United juga dikatakan mengidam Kane, yang mungkin ingin berpindah dari Tottenham untuk mengejar trofi.

Kane menyangka dia telah memeterai perpindahan £127 juta ke Manchester City sebelum kempen 2021/22 hanya untuk pengerusi Spurs Daniel Levy menolaknya — walaupun penyerang itu mendakwa mereka mempunyai perjanjian lelaki yang membenarkannya untuk berpindah.

Bagaimanapun, dengan usia Kane mencecah 30 tahun pada bulan Julai, dia melihat masa semakin suntuk untuk kariernya untuk akhirnya menjulang trofi.

Bayern mengejar penyerang kelas atas untuk mengisi ruang yang ditinggalkan oleh Robert Lewandowski, yang menyertai juara Sepanyol, Barcelona pada 2022.

Kelab Jerman itu merangkul kejuaraan Bundesliga kesebelas berturut-turut musim lalu tetapi terkial-kial melepasi garisan pada penghujung kempen yang mengecewakan.

Tersingkir awal dari Liga Juara-Juara dan piala domestik gagal mencapai matlamat yang ditetapkan oleh pasukan itu sendiri, dengan pegawai kanan kelab Hasan Salihamidzic dan Oliver Kahn diberitahu untuk meneruskannya pada penghujung musim.

Kane, yang menjaringkan 30 gol untuk Spurs dalam Liga Perdana musim lalu, akan tamat kontrak pada 2024 dan boleh didapati secara percuma selepas itu.

Menyelesaikan masa depan Kane adalah agenda teratas untuk Levy dan pengurus baharu Ange Postecoglou, menurut Bil. — AFP

Related Post

Leave a Comment