Lampin antimos MamyPoko dengan ekstrak serai asli menjanjikan untuk menghalau nyamuk

Donna

KUALA LUMPUR, 19 Jun — Jika gigitan nyamuk mendatangkan masalah kepada bayi anda, jangan risau dengan seluar antimos MamyPoko.

Digembar-gemburkan sebagai yang pertama seumpamanya di dunia, produk itu dikatakan mampu melindungi bayi daripada nyamuk.

Dalam satu kenyataan, pengedar MamyPoko Unicharm Malaysia berkata 48,712 kes denggi telah dilaporkan pada minggu epidemiologi ke-22, yang bersamaan dengan peningkatan 158 peratus daripada tempoh yang sama tahun lepas.

Dihasilkan dengan teknologi yang dipatenkan Jepun, seluar lampin boleh menghalau nyamuk dengan berkesan dengan ekstrak serai semulajadi yang tahan sehingga lapan jam.

Selain keupayaan untuk menghalau nyamuk, lampin ini juga dilengkapi dengan teknologi Zon Kering Besar+, yang menjaga daya serap dan kekeringan sehingga 10 jam.

Dalam percubaan pengguna baru-baru ini, 90 peratus ibu yang mencuba produk itu pada anak mereka mendapati ia berkesan dalam menghalau nyamuk.

Duta jenama Mira Filzah berkata seluar MamyPoko Antimos baharu seperti mempunyai perisai tambahan perlindungan untuk bayi daripada gigitan nyamuk. Seluar lampin, tambahnya, juga hebat untuk memastikan anaknya kering dan mengelakkan sebarang kerengsaan kulit.

“Ia benar-benar penyelesaian menyeluruh yang memberikan keselesaan kepada si kecil saya,” kata ibu kepada seorang anak itu.

Sempena pelancaran produk tersebut, MamyPoko turut memperkenalkan mamypokoagainstdengue.comlaman web khusus untuk memerangi denggi.

Laman web ini menyediakan ibu dengan maklumat dan sumber tentang pencegahan denggi.

Ia memaparkan kemas kini terbaharu tentang denggi supaya ibu bapa boleh menyemak sama ada rumah mereka terletak dalam kawasan panas denggi.

Ia juga berkongsi cerita denggi kehidupan sebenar dan butiran tentang Seluar Antimos MamyPoko baharu.

Tags

Related Post

Leave a Comment