Kyrgios ragu untuk Wimbledon selepas penarikan diri Terbuka Mallorca

Donna

MADRID, 25 Jun — Nick Kyrgios kekal meragui Wimbledon semalam selepas menarik diri daripada Terbuka Mallorca di tengah-tengah kebimbangan kecederaan lutut.

Warga Australia, 28, berkata dia masih berharap untuk bersaing di Grand Slam London, di mana dia mendapat naib juara kepada Novak Djokovic tahun lalu.

“Sangat kecewa saya tidak dapat bertanding di Kejohanan Mallorca tahun ini,” kata Kyrgios dalam video yang diterbitkan di Twitter oleh penganjur kejohanan Sepanyol itu.

“Saya masih mempunyai banyak perkara yang berlaku dengan badan saya pada masa ini, jelas sekali dengan Wimbledon di sudut, semoga saya akan dapat sihat untuk itu.

“Maaf dan semoga saya akan berjumpa lagi tahun hadapan.”

Kyrgios, yang menjalani pembedahan pada lutut kirinya awal tahun ini, hanya bermain satu perlawanan dalam tempoh lima bulan lalu.

Dia ditewaskan oleh pemain China Wu Yibing pada Terbuka Stuttgart minggu lalu, sebelum menarik diri daripada Terbuka Halle minggu ini, dengan alasan masalah lutut.

Itu diikuti dengan penarikan diri daripada acara gelanggang rumput Mallorca walaupun berlatih di Santa Ponsa Country Club pada hari Jumaat.

Wimbledon bermula pada 3 Julai di Kelab All England. — AFP

Related Post

Leave a Comment