Kyrgios menarik diri dari Halle kerana kecederaan lutut

Donna

LONDON, 19 Jun — Naib juara Wimbledon, Nick Kyrgios telah menarik diri daripada kejohanan Halle kerana masalah lututnya yang berterusan, kata Jelajah ATP hari ini, ketika harapan pemain Australia itu untuk menyertai Grand Slam gelanggang rumput semakin memudar.

Pemain berusia 28 tahun itu menjalani pembedahan pada kecederaan lutut kiri awal tahun ini dan dibelasah dalam perlawanan kemunculannya semula selepas diberhentikan selama lima bulan apabila dia menumbangkan pemain China Wu Yibing dalam pusingan pertama Terbuka Stuttgart minggu lalu.

Dia menghadapi masalah dengan pergerakannya semasa perlawanan itu dan masalah itu kini memaksa Kyrgios menarik diri daripada acara ATP 500 di Halle, di mana dia mara ke separuh akhir pada 2022.

“Nick Kyrgios telah menarik diri daripada @ATPHalle kerana kecederaan lutut dan digantikan oleh Aslan Karatsev,” kata ATP Tour dalam satu tweet.

Kyrgios, yang tewas kepada Novak Djokovic dalam perlawanan akhir Wimbledon tahun lalu, sebelum ini bermain perlawanan perseorangan pada Oktober di Tokyo dan menarik diri daripada Terbuka Australia pada Januari sebelum kejohanan itu.

Dia terlepas Terbuka Perancis kerana kecederaan kaki yang dialaminya semasa kecurian keretanya bulan lalu.

Wimbledon akan bermula pada 3 Julai. — Reuters

Related Post

Leave a Comment