Kvitova yang berpengalaman menewaskan Paolini dalam tiga set

Donna

LONDON, 6 Julai — Juara dua kali Petra Kvitova menempah tempat ke pusingan kedua Wimbledon dengan kemenangan 6-4 6-7(5) 6-1 ke atas pemain Itali, Jasmine Paolini semalam.

Kedua-duanya juga bertemu pada kejohanan tahun lalu apabila pilihan kesembilan dari Czech itu menduduki tempat teratas dalam tiga set lagi.

“Dia sentiasa menyukarkan saya,” kata Kvitova dalam temu bual di mahkamah.

“Bukan mudah untuk bermain di awal kejohanan, terutama di sini apabila saya dipindahkan ke Gelanggang Tengah, ia sentiasa berbeza sedikit.

“Tetapi terima kasih bumbung, kerana menahannya untuk saya hari ini.”

Paolini menemui sedikit momentum dan membuatkan Kvitova bekerja pada set kedua tetapi pemain Czech berpengalaman itu selesa mengambil set ketiga, merembat lapan ace dan 36 pemenang sepanjang perlawanan.

“Saya berusaha keras pada set kedua untuk mematahkannya tetapi ini tidak berlaku. Pada yang ketiga saya mendapat peluang dan saya berjaya, dan saya fikir sejak itu saya teruskan,” kata Kvitova.

“Saya bermain lebih baik sedikit, saya melakukan servis dengan lebih baik juga. Itu selalu perbezaannya, mungkin.

“Saya sangat gembira dengan servis saya, saya tidak kehilangannya hari ini, jadi itu sangat positif,” tambahnya sambil tersenyum.

Pemain berusia 33 tahun itu akan berdepan pemenang pasangan bukan pilihan Aliaksandra Sasnovich lwn Nuria Parrizas Diaz pada pusingan kedua. — Reuters

Related Post

Leave a Comment