Kvitova ke final ke-42, berdepan Vekic untuk gelaran Berlin

Donna

BERLIN, 25 Jun — Petra Kvitova semalam mara ke final jelajahnya yang ke-42 di Berlin di mana dia akan menentang Donna Vekic untuk kejuaraan.

Selepas suku akhir kejohanan padang rumput dibasuh pada hari Jumaat, juara Wimbledon dua kali Kvitova menewaskan Caroline Garcia 6-4, 7-6 (7/3 dan kemudian juara ‘s-Hertogenbosch bukan pilihan, Ekaterina Alexandrova 6-3 , 6-4.

Vekic menumpaskan kalah bertuah Elina Avanesyan 6-2, 7-6 (7/0) dan pilihan keenam Maria Sakkari 6-4, 7-6 (10/8) untuk menempah tempat ke final kerjayanya yang ke-12.

Vekic bangkit daripada ketinggalan 2-0 dan 5-3 pada set kedua menentang Sakkari sebelum melakar kemenangan pada mata perlawanan keempat.

Vekic 23 dunia Croatia telah menewaskan Sakkari di atas rumput dalam perjalanannya merangkul gelaran Nottingham pada 2017, satu daripada empat perlawanan akhir kerjaya yang diraihnya di atas rumput.

Alexandrova adalah satu-satunya daripada empat separuh akhir semalam yang tidak perlu bermain dua kali, kerana Veronika Kudermetova menarik diri daripada suku akhir kerana kecederaan pinggul kiri. — AFP

Related Post

Leave a Comment