Koir Selangor meraikan 65 tahun menyanyi dengan konsert ulang tahun besar, mengumpul wang untuk badan amal

Donna

KUALA LUMPUR, 18 Julai — Persatuan Filharmonik Selangor (The Phil) meraikan ulang tahunnya yang ke-65 dengan konsert yang tidak boleh dilepaskan yang akan membawa anda ke lorong ingatan dengan lagu-lagu kegemaran ramai daripada filem dan muzikal.

Diadakan di KLPAC dalam empat pertunjukan dari 28 hingga 30 Julai, koir komuniti 80 ahli akan menggembirakan penonton dengan hits klasik daripada My Fair Lady, Oklahoma, Jersey Boys, Joseph dan The Amazing Technicolor Dreamcoat, Lion Sleeps Tonight, What I Do for Love, Dream A Little Dreamhanya untuk menamakan beberapa.

Menyandarkan kepada paduan suara ialah kumpulan muzik live empat keping terdiri daripada Elaine Toon pada papan kekunci, Loh Ui Li pada papan kekunci, Wafi pada bes dan Cliff Wong pada dram.

Dikendalikan oleh veteran Mervyn Peters, persembahan selama 90 minit itu adalah untuk penonton berumur lapan tahun ke atas dan dibintangi oleh Elvira Arul dan Fang Chyi, yang terkenal dengan vokal mereka yang penuh semangat, kuat dan penyokong lama The Phil.

“Semua orang teruja untuk mengadakan persembahan yang tidak dapat dilupakan dan memberikan penonton jenis persembahan yang terkenal dengan The Phil,” kata pengerusi Brenda James.

“Ini adalah bukti semangat bersepadu membina komuniti dalam harmoni melalui muzik dan rasa komuniti yang diwakili The Phil.”

Pada sambutan ulang tahun ke-65 mereka, beliau berkata: “Sungguh satu peristiwa penting bagi masyarakat yang telah memberi sumbangan besar kepada landskap seni persembahan Tanah Melayu dan seterusnya Malaysia selama lebih enam setengah dekad!”

Selama bertahun-tahun, hasil daripada produksi telah disumbangkan kepada banyak organisasi amal di Malaysia.

This year, The Phil is proud to support Hospis Malaysia, Kiwanis Down Syndrome Foundation – National Centre, Make a Wish Foundation, Persatuan Insan Istimewa IMC, Silent Teddies, Kechara Soup Kitchen Society, Persatuan Kebajikan Sri Eden Selangor & Kuala Lumpur, Dignity for Children Yayasan, Befrienders KL dan Persatuan Autistik Kebangsaan Malaysia.

Rancangan pada hari Jumaat, 28 Julai jam 8 malam adalah untuk pusat kebangsaan Yayasan Sindrom Down Kiwanis manakala Sabtu, 29 Julai jam 3 petang adalah untuk Hospis Malaysia.

Pelbagai badan amal akan menerima hasil daripada pertunjukan pada hari Sabtu, 29 Julai pada pukul 8 malam dan Ahad, 30 Julai pada pukul 3 petang.

Harga tiket bermula pada RM90 dan boleh didapati melalui Cloud Joi atau melalui Hospis Malaysia di 013 983 1682 atau [email protected]

Sebagai alternatif, anda boleh menghubungi Yayasan Sindrom Down Kiwanis di talian 03-7886 8820.

Tags

Related Post

Leave a Comment