Keluarga lelaki Terengganu yang kehilangan wang tunai selepas meletakkannya di but kereta menawarkan pembayaran token untuk pemulangan

Donna

KUALA LUMPUR, 17 Julai — Keluarga seorang lelaki Terengganu yang wangnya melayang selepas dia tersilap meletakkannya di atas keretanya dan dipandu pergi merayu mereka yang mengambil wang itu supaya memulangkannya.

Wan Mastura Wan Leh, 26, berkata, pihak keluarga akan menawarkan sedikit bayaran kepada mereka yang memulangkan wang tersebut. Wang tunai itu terjatuh dari kereta abangnya Wan Ibrahim ketika dia dalam perjalanan di sepanjang Jalan Kota Baru-Kuala Terengganu berhampiran Kampung Lak Lok, Jertih pada Rabu lalu (12 Julai).

Menurut Wan Mastura, Wan Ibrahim ingin menggunakan wang itu untuk mengembangkan perniagaan kedai gunting rambutnya, Harian Metro dilaporkan.

“Kami berharap lebih ramai orang akan tampil untuk memulangkan wang itu dan token kecil akan diberikan kepada mereka yang berbuat demikian,” katanya.

Dalam kejadian jam 11 pagi itu, Wan Ibrahim, 24, meletakkan wang tunai RM60,000 yang disimpan dalam beg pada but keretanya sebelum memandu, mengakibatkan wang tunai RM30,000 hanyut.

Wan Ibrahim dalam perjalanan ke bank untuk mendepositkan wang ketika kejadian.

Satu laporan telah dibuat di Balai Polis Kampung Raja untuk tindakan lanjut.

“Kami berharap mereka yang mengambil wang itu boleh memulangkan mereka kepada kami,” kata Wan Mastura sambil menambah beliau boleh dihubungi di talian 013-5395538.

Tags

Related Post

Leave a Comment