Kejohanan Beregu Campuran Skuasy Asia: Ivan-Rachel melawan untuk mara ke final

Donna

KUALA LUMPUR, 30 Jun — Pasangan negara Ivan Yuen-Rachel Arnold bangkit daripada kekalahan set pertama untuk mengatasi pesaing India mereka dan melangkah ke final Kejohanan Skuasy Beregu Campuran Asia di Hangzhou, China semalam.

Ivan-Rachel melakukan kebangkitan hebat untuk menundukkan Abhay Singh-Anahat Singh 10-11, 11-4, 11-6 pada suku akhir di Pusat Sukan Olimpik Hangzhou.

Ganjaran mereka ialah pertarungan gelaran menentang pasangan lain dari India, Harinder Pal Singh-Dipika Pallikal, hari ini.

Ivan, yang menghargai kemenangan separuh akhir mereka dengan strategi yang telah disediakan oleh jurulatih mereka, berharap mereka akan dapat bermain dengan baik di final.

“Saya fikir untuk perlawanan hari ini, semuanya berjalan mengikut strategi kami dan kami berjaya membuat penyesuaian yang diperlukan antara perlawanan pertama dan kedua.

“Saya sangat gembira dengan kemenangan itu dan, mudah-mudahan, anda akan melihat persembahan yang lebih baik daripada kami esok,” kata Ivan dalam klip audio yang dikongsi bersama media semalam.

Harinder-Dipika mara ke final selepas menundukkan pasangan Malaysia Mohammad Syafiq Kamal-Aifa Azman 11-9, 11-6. — Bernama

Related Post

Leave a Comment