Kecantikan TikTok: Solekan pelbagai guna menjimatkan masa dan wang (VIDEO)

Donna

NEW YORK, 23 Jun — Adakah bilangan hari untuk asas, concealer dan pembayang mata? Jadi mencadangkan solek pelbagai guna, petua kecantikan viral terbaru TikTok yang melibatkan penggunaan hanya satu produk untuk keseluruhan rutin kecantikan anda. Ia adalah penggodaman yang menjimatkan masa dan wang, yang juga membantu melindungi alam sekitar dengan membuang keseluruhan muatan plastik dari bilik mandi.

Mengapa perlu bersusah payah dengan kit kecantikan keseluruhan apabila satu produk boleh melakukan silap mata? Itulah soalan yang pengguna TikTok nampaknya telah bertanya kepada diri mereka sendiri dalam beberapa minggu kebelakangan ini, apabila mereka beralih kepada hack solekan berbilang guna yang telah menghebohkan rangkaian sosial China. Dan walaupun kita semua sudah biasa dengan produk pelbagai guna yang direka untuk meningkatkan mata, pipi dan muka, terdapat satu lagi godam di sebalik trend ini, yang kini telah mendapat lebih tujuh juta tontonan.

Gincu membuat kemunculan semula

Pengguna @EhlieLuna, dengan lebih 35,000 pengikut, ialah pencipta salah satu tutorial solekan berbilang guna yang paling banyak dilihat, dengan lebih daripada 650,000 tontonan setakat ini. Dalam video pendek ini, kita melihat dia mencipta keseluruhan penampilan kecantikannya dengan satu produk, dalam kes ini gincu cecair matte dari Sephora. Dan bertentangan dengan apa yang anda fikirkan, wanita muda itu bukan sahaja menggunakannya untuk meningkatkan bibirnya, tetapi juga menggunakannya sebagai pembayang mata dan pemerah pipi. Ia adalah satu balas dendam yang manis untuk gincu, produk yang sebahagian besarnya diabaikan akibat kesan pandemik dan pemakaian topeng. Helah ini tidak disedari, malah telah mendapat ramai pengikut, apatah lagi kerana ia menjimatkan masa dan wang sambil membantu planet ini, seperti yang dapat dilihat daripada banyak komen yang disiarkan sebagai tindak balas kepada video tersebut.

@ehlieluna Mekap pelbagai guna, bibir, pipi dan mata. Saya bekerja dengan Sephora tetapi ini sama sekali bukan jawatan yang diperlukan atau dijangka. Saya benar-benar SUKA dengan kesan krim bibir mereka. #multiuseproducts #multiusemakeup #creamlipstainsephora Next Lifetime – Instrumental – Erykah Badu

“Saya sangat kagum! Cantik!,” “Melakukan ini pasti terima kasih atas petuanya!,” “Sebagai seorang gadis solekan minimum, saya memerlukan ini dengan segera!!,” “Saya tidak tahu mengapa saya tidak pernah terfikir untuk menggunakan sesuatu untuk selain daripada apa ia berkata,” baca beberapa reaksi pengguna terhadap video tersebut. Satu perkataan amaran, walau bagaimanapun: Anda perlu berhati-hati apabila menggunakan produk yang sama pada muka dan mata, untuk mengelakkan sebarang tindak balas alahan atau jangkitan. Walau bagaimanapun, hasilnya sangat menakjubkan, walaupun warna gincu yang anda pilih mesti sepadan dengan warna kulit anda, jika tidak, petua ini boleh merosakkan penampilan anda.

Sentiasa bereksperimen

Ini bukanlah kali pertama pengguna rangkaian sosial China menggunakan produk kecantikan, atau mana-mana objek lain, untuk sesuatu yang sama sekali berbeza daripada fungsi yang dimaksudkan. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, TikTokers telah menjadi kreatif menggunakan pensel bibir untuk mencipta mata berasap, menukar buku asas mereka untuk pelincir, menggunakan pensel kening untuk mendapatkan warna gincu yang sempurna, atau menggunakan pemerah pipi untuk menyamarkan beg bawah mata dan lingkaran hitam. Sukar untuk mendapatkan yang lebih asli daripada itu, namun semua helah ini bukan sahaja menjadi viral, tetapi juga telah diterima pakai oleh ramai, termasuk superstar kecantikan.

Dan sudah tentu, TikTokers tidak berhenti di situ. Mereka secara beransur-ansur meluaskan fenomena itu kepada produk dan objek yang boleh ditemui, bukan di bilik mandi, tetapi di dapur. Ini telah membawa kepada penciptaan topeng, lulur dan produk penjagaan rambut menggunakan bahan-bahan dari pantri, seperti beras, telur dan serbuk kopi, tetapi juga untuk menggodam seperti menggunakan garpu untuk membentuk kontur atau menggunakan celak, menggunakan penapis untuk mendapatkan keriting yang sempurna , atau menggunakan kerajang aluminium untuk menjinakkan rambut yang tidak terurus. Semua penggodaman yang telah — tanpa ragu-ragu — mengubah kehidupan harian dan rutin kecantikan berjuta-juta orang di seluruh dunia. — Studio ETX

@lhcosmetics.com produk pelbagai guna adalah segala-galanya #lhcosmetics #multiuseproducts #veganmakeup #naturalmakeuplook #nomakeupmakeup #multiusemakeup the Boys penipu – Maria 🙂

Tags

Related Post

Leave a Comment