Kane ‘komited sepenuhnya’ kepada Tottenham, kata Postecoglou

Donna

PERTH, 17 Julai — Jurulatih baharu Tottenham, Ange Postecoglou berkata hari ini Harry Kane “komited sepenuhnya” terhadap visinya untuk kelab utara London itu ketika spekulasi memuncak mengenai masa depan kapten England itu.

Kane telah memasuki 12 bulan terakhir kontraknya selama enam tahun di Spurs dan telah dirayu secara agresif oleh Bayern Munich.

Tidak terpengaruh dengan ketidaktentuan menjelang permulaan musim Liga Perdana Inggeris bulan depan, Postecoglou berkata perbincangan awalnya dengan Kane telah memberi pengajaran.

“Saya berbual baik dengan Harry… tiada apa-apa yang menggemparkan atau menentukan,” katanya sebelum perlawanan persahabatan pramusim Tottenham menentang West Ham di Perth esok.

“Saya dan Harry sejajar dengan sempurna… kami mahu melihat pasukan yang berjaya tahun ini.

“Dia di sini dan semasa dia di sini, dia benar-benar komited dengan apa yang kami lakukan.”

Presiden kehormat Bayern Munich, Uli Hoeness menambah tarikan untuk khidmat pemain berusia 29 tahun itu dengan memberitahu wartawan pada hari Sabtu “fikiran Kane sudah siap” untuk beralih kepada juara Bundesliga itu.

“Tiada sesiapa yang bercakap dengan saya dari Munich,” kata Postecoglou.

“Jika kelab lain mahu bercakap mengenai pemain kontrak kami, itu lebih menjadi isu bagi mereka berbanding kami.

“Terdapat ramai orang yang lebih mengenali Harry daripada saya tetapi dia tidak akan terganggu dengan apa-apa pun.”

Kane menjadi tajuk utama skuad 31 pemain Tottenham untuk jelajah pramusim mereka ke Perth, Bangkok dan Singapura.

Tetapi kapten Hugo Lloris adalah seorang yang tidak hadir, dengan penjaga gol diberikan kebenaran untuk melangkau perjalanan kerana dia mencari peluang di tempat lain.

“Saya berbual baik dengannya dan menyerahkan kepada dia sama ada dia mahu ikut,” kata Postecoglou.

“Saya rasa dia berhak mendapat penghormatan itu untuk mendapatkan hala tuju masa depannya sendiri… kerana kedudukannya.”

Perlawanan pertama Postecoglou yang tidak masuk akal untuk mengendalikan Tottenham adalah di Australia, tempat keluarganya berhijrah dari Greece ketika dia berumur lima tahun.

“Boleh pergi ke mana-mana sahaja di dunia dan akhirnya… kembali ke Australia, ia adalah hebat,” katanya mengenai perlawanan menentang West Ham, yang bakal menarik lebih 50,000 penonton di Stadium Optus Perth.

“Terkejut bahawa ini akan menjadi permainan rasmi pertama kami.”

Setelah melancarkan gaya bergelora dalam peranannya sebelum ini di Australia, Greece, Jepun dan, yang terbaru, kelab Scotland Celtic, Postecoglou menjanjikan pendekatan menyerang yang sama dalam tugasnya yang paling berprofil tinggi setakat ini.

“Tiada apa yang benar-benar berubah dalam cara saya melakukan sesuatu,” katanya.

“Apa yang saya cuba dan bayangkan ialah pasukan bermain dengan cara tertentu. Itulah yang mendorong saya.

“Saya mahu pasukan bermain bola sepak yang menarik untuk peminat dan akhirnya membawa kejayaan.” — AFP

Related Post

Leave a Comment