Juara bertahan Fitzpatrick mencatat rekod hole-in-one di Terbuka AS

Donna

LOS ANGELES, 17 Jun — Kegemukan orang ramai kerana juara bertahan Matt Fitzpatrick menyedari dia telah membuat lubang dalam satu pada par-3 ke-15 semasa pusingan kedua Terbuka AS semalam.

Pemain berusia 28 tahun itu menghasilkan pukulan untuk berzaman untuk memenangi jurusan sulungnya di Brookline setahun lalu dan menunjukkan dia masih mempunyai keajaiban di tangannya apabila dia melakukan pukulan terus ke hijau di Kelab Desa Los Angeles.

Warga Britain itu menoleh selepas pemanduan tetapi peminat dapat menarik perhatiannya ketika mereka bersorak dengan persetujuan sambil bola masuk ke dalam lubang dengan lancar.

Fitzpatrick adalah juara bertahan pertama yang membuat ace di Terbuka AS.

“Sebaik sahaja saya memukulnya, saya fikir ia mendapat peluang yang baik untuk menjadi dekat. Pusat mati. Tangan saya agak sakit selepas itu, jujur ​​saya katakan, selepas semua bertegur sapa,” katanya kepada pemberita.

Kegembiraannya, bagaimanapun, tidak bertahan lama apabila dia mencatatkan double bogey pada par-4 ke-17 dan dia menamatkan hari itu jauh dari kedudukan teratas papan pendahulu apabila dia mendapat par 70 genap.

“Saya rasa jika saya boleh membawa pemandu pergi, saya boleh merakam skor yang sangat baik. Tetapi tidak dapat memandu lebih teruk pada saat ini,” katanya.

Pemain Perancis Matthieu Pavon dan Amerika Sam Burns masing-masing mencatatkan ace dalam pusingan pembukaan dengan 15 juga.

Tahun ini menandakan hanya kali kedua dalam sejarah kejohanan di mana terdapat tiga atau lebih, selepas kejohanan 1989 di Oak Hill. — Reuters

Related Post

Leave a Comment