Johnson dalam pemburuan Terbuka AS walaupun empat kali ganda bogey

Donna

LOS ANGELES, 17 Jun — Pemenang dua kali utama Dustin Johnson bangkit daripada pukulan empat kali ganda untuk mendapat par 70 dan kekal dalam pemburuan pada pusingan kedua Terbuka AS semalam.

Johnson, pemenang Masters 2016 dan Terbuka AS 2020, melakukan tujuh birdie dalam enam bawah par 64 pada hari Khamis yang meletakkannya dua daripada pendahulu yang dikongsi oleh Rickie Fowler dan Xander Schauffele – yang kedua-duanya memecahkan rekod sebelumnya untuk pusingan rendah pada pusingan rendah. Terbuka AS.

Tetapi Johnson berkata Khamis bahawa terdapat banyak masalah yang mengintai di Los Angeles Country Club, dan dia menemuinya di lubang kedua.

Di bunker fairway dari tee, Johnson memukul ke kiri kasar fairway.

Dari situ dia berada di barranca, menerima penurunan penalti dalam perjalanan ke lapan di lubang par-empat.

“Tidak betul-betul terkena pemanduan yang teruk. Pukul sedikit di bahagian atas supaya tidak cukup potong,” katanya. “Menangkap sudut bunker dan kemudian memotong pukulan bunker saya dan kemudian menggunting yang seterusnya, tengkorak yang seterusnya. Semua yang awak boleh buat salah saya buat salah.

“Ia berlaku kadang-kadang, tetapi hanya melawan dan bermain golf yang sangat baik.”

Ia adalah bogey empat kali ganda dalam kerjaya Johnson dalam kejohanan utama dan yang pertama sejak lubang pertama pusingan akhir Kejohanan PGA 2015 di Whistling Straits.

Dia membalas dengan birdie di lubang ketiga.

Dia membalas pukulan pada pukulan keempat tetapi mendapat birdie pada pukulan kelapan, ke-12, ke-15 dan ke-18 dan tiga daripada pendahuluan rumah kelab awal Wyndham Clark.

“Mencapai empat di No. 2 pastinya tidak memulakan hari seperti yang saya bayangkan bermula hari ini,” kata Johnson.

“Tetapi untuk bertempur kembali dan mengembalikannya ke paras yang sekata untuk hari itu dan enam bawah untuk kejohanan, jadi masih dalam campuran menjelang hujung minggu, pastinya berbangga dengan cara saya kembali dan menamatkan pusingan.”

Johnson mengakui ia “boleh dengan mudah pergi ke arah lain selepas No. 2.”

“Tetapi (saya) segera kembali dan melakukan beberapa pukulan baik pada tiga dan membuat putt yang bagus untuk membuat birdie di sana.”

Johnson berkata kursus itu, menganjurkan Terbuka AS buat kali pertama, agak sukar berbanding pada Khamis.

“Hari ini pastinya sayur-sayuran lebih padat sedikit, pin terselit sedikit lagi,” katanya. “Sudah tentu lebih sukar untuk mendekati lubang itu.” — AFP

Related Post

Leave a Comment