Jika golf adalah aktiviti berjalan kaki yang baik, ini adalah kursus di AS untuk dimainkan

Donna

NEW YORK, 6 Julai — Jika, seperti yang diperhatikan oleh Mark Twain, satu pusingan golf adalah benar-benar “perjalanan yang baik” maka ini adalah 100 padang terbaik di Amerika Syarikat yang anda mahu merosakkan hari anda, menurut GolfPass.

Senarai 100 Kursus Berjalan Kaki Terbaik termasuk banyak nama yang terdapat pada mana-mana ranking kursus teratas AS, diketuai oleh Pebble Beach nombor satu.

Namun ia juga menampilkan beberapa susun atur yang kurang dikenali seperti Padang Golf Perbandaran Charleston di Carolina Selatan di nombor 24 dan Forest Dunes (The Loop) di Michigan di 25.

Golf telah menikmati ledakan pasca-pandemi dengan sukan itu menambah lebih daripada satu juta pemain golf dalam tempoh tiga tahun lepas, menurut data dari Yayasan Golf Kebangsaan.

Ramai pendatang baru telah berpaling daripada keselesaan golf, seperti troli, lebih suka melakukan sedikit senaman.

“Pandemik memperkenalkan permainan ini kepada generasi baharu pemain golf muda yang sangat mementingkan kesihatan dan lebih suka berjalan daripada menaiki kereta,” kata editor pengurusan GolfPass Jason Scott Deegan, menjelaskan sebab senarai itu.

“Salah satu impak paling unik ialah berjalan sambil bermain menjadi lebih popular berbanding sebelum ini.

“Pada hari-hari awal pandemik, kebanyakan pemain golf sama ada tidak boleh menggunakan kereta atau tidak mahu.

“Ramai yang menemui semula kegembiraan berjalan. Mereka membeli kereta tolak baharu dan membawa beg dan terus berjalan.”

Untuk menyusun senarai GolfPass menganalisis data berjalan daripada beribu-ribu ulasan lebih daripada 3,000 kursus.

Semua kursus perlu diakses oleh orang ramai, dengan kriteria lain dipertimbangkan termasuk kualiti kursus, betapa kondusifnya untuk berjalan.

Kebanyakan daripada 10 tempat teratas adalah biasa bagi pemain golf yang pernah menjadi tuan rumah kejohanan utama serta acara Jelajah PGA dan LPGA.

Mengikuti Pebble Beach di kedudukan teratas ialah Pacific Dunes dan Whistling Straits Oregon di Wisconsin, tuan rumah Piala Ryder terakhir pada 2021.

Satu lagi tempat Piala Ryder, The Ocean Course di Pulau Kiawah menduduki tempat keempat diikuti oleh Brandon Dunes di lima dan Pinehurst No. 2, tuan rumah tiga Terbuka AS.

Menggenapkan 10 teratas ialah Kelab Golf Pasatiempo, Mammoth Dunes di Sand Valley, Bethpage Black dan Harbour Town Golf Links. — Reuters

Related Post

Leave a Comment