Jenama fesyen Portugis Sacoor Brothers meneruskan pengembangan Asia Tenggara, membuka kedai konsep baharu di Putrajaya

Donna

KUALA LUMPUR, 22 Julai — Jenama fesyen terkenal Portugis Sacoor Brothers baru-baru ini melancarkan konsep butik baharunya di IOI City Mall, Putrajaya.

Mengambil inspirasi daripada kedai Dubai yang pertama seumpamanya, cawangan baharu itu merangkumi keanggunan moden dan bertujuan untuk memberikan pengalaman unik kepada pembeli.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Asia Tenggara Kumpulan Sacoor Hugo Carriço, konsep baharu itu adalah sebahagian daripada rancangan pengembangan khusus Sacoor Brothers di Asia Tenggara.

“Kami percaya adalah penting untuk terus berinovasi pengalaman jenama kami sambil tetap berpegang teguh kepada nilai perkhidmatan berkualiti tinggi kami. Oleh itu, setiap sudut kedai baharu direka dengan teliti,” kata Carriço.

“Daripada pakaian lelaki dan pakaian wanita berkualiti premium kami kepada jahitan dalaman yang diperibadikan dan kaunter kopi, kami mahu mencipta ruang yang bukan sahaja memberi inspirasi tetapi juga menggembirakan,” tambahnya.

Carriço merasmikan pelancaran butik itu dengan upacara memotong reben, diiringi Ketua Peruncitan IOI City Mall Chris Chong.

Para tetamu kemudiannya memasuki kedai untuk melihat-lihat potongan daripada sut yang dipotong kemas kepada pakaian yang elegan sambil dihiburkan oleh pemain biola Brace Soon.

Tetamu di acara itu termasuk pelakon tempatan, atlet dan pengaruh media sosial.

Pelakon Raf Yaakob (kiri) dan influencer Dr Shazril Shaharuddin pada pembukaan kedai baharu.— Gambar ihsan Sacoor Brothers

Pelakon Raf Yaakob (kiri) dan influencer Dr Shazril Shaharuddin pada pembukaan kedai baharu.— Gambar ihsan Sacoor Brothers

“Saya kagum dengan reka bentuk kedai. Susun aturnya memudahkan untuk meneroka rangkaian mengagumkan yang ditawarkan,” kata pelakon Raf Yaakob.

“Sorotan peribadi saya ialah sudut Sacoor Café. Ia adalah tempat yang selesa untuk berehat dan menikmati kopi percuma,” kata influencer Dr Shazril Shaharuddin.

Skim warna Sacoor Brothers mengikut palet neutral coklat, kuning air, kelabu dan hitam selaras dengan estetika asal jenama.

Berkeluasan 2,325 kaki persegi, kedai ini dilengkapi dengan perabot kayu yang digabungkan dengan reka bentuk seni bina moden.

Untuk memberi penghormatan kepada akar Portugisnya, dinding kedai baharu itu dihiasi dengan seni yang dibuat oleh artis Portugis.

Berpegang teguh pada DNA jenamanya, kedai itu menawarkan perkhidmatan pengubahsuaian dalam kedai yang profesional di mana pembeli boleh memasang sut dan pakaian di rak dan siap dalam masa dua hari.

Untuk butiran lanjut, lawati di sini.

Tags

Related Post

Leave a Comment