JDT memecahkan pertahanan KL City untuk mengekalkan Piala FA

Donna

ISKANDAR PUTERI, 22 Julai ― Johor Darul Ta’zim (JDT) melakar kejayaan mempertahankan Piala FA yang dimenangi tahun lalu dengan menewaskan Kuala Lumpur (KL) City FC 2-0 pada perlawanan akhir yang diadakan buat pertama kali di Stadium Sultan Ibrahim di sini malam ini.

Ia adalah Piala FA ketiga Harimau Selatan, selepas menjulangnya pada 2016 dan juga tahun lepas, tetapi kali ini pasukan itu melakukannya di hadapan penonton tuan rumah sebanyak 33,598 penyokong.

Pemain tengah Nathaniel Shio Hong Wan dan penyerang Argentina, Leandro Velazquez menjadi wira perlawanan, menjaringkan gol sekeping pada separuh masa kedua untuk memimpin pasukan mereka meraih kemenangan pada kejohanan berprestij edisi ke-32 itu.

Taktik pertahanan KL City berjaya menghalang Harimau Selatan sepanjang separuh masa pertama, tetapi mereka mensia-siakan peluang untuk mendahului pada minit ke-16 apabila Matko Zirdum menghantar bola terus ke dakapan penjaga gol JDT, Ahmad Syihan Hazmi Mohamed selepas sepakan percuma yang diambil dengan sempurna oleh Paulo Josue meletakkan bola tepat di kaki Matko. ― Bernama

Lagi Akan Datang.

Related Post

Leave a Comment