Jadon Sancho berada dalam senarai 13 pemain Man Utd yang akan dijual

Donna

Jadon Sancho Dan Harry Maguire mendakwa berada dalam senarai 13 pemain yang akan dijual Bersatu dalam pasaran perpindahan musim ini.

Daily Mail melaporkan bahawa Man Utd bersedia untuk menjual beberapa pemain bintang mereka bagi mengumpul modal £100 juta bagi membeli muka baharu mengikut kehendak jurulatih Erik ten Hag.

Apa yang mengejutkan, nama Jadon Sancho termasuk dalam senarai pemain yang berhasrat untuk dikeluarkan. Walaupun pemain sayap Inggeris itu baru sahaja direkrut musim lalu dari Borussia Dortmund.

Selain Sancho, MU dikatakan akan melepaskan Maguire dan Anthony Martial yang dikhabarkan akan dijual sejak musim lalu.

Belanjawan perbelanjaan Ten Hag musim ini telah dipotong kepada £120 juta disebabkan oleh sekatan Financial Fair Play. Jurulatih Belanda itu dikatakan mahu merekrut pemain tengah, penyerang dan penjaga gol.

Didakwa Man United enggan bersetuju dengan permintaan Chelsea sebanyak £65 juta untuk Mason Mount. Old Trafford cuba menjimatkan wang untuk membawa masuk sasaran lain.

Barisan peneraju yang Ten Hag minati mempunyai tag yang hebat. Penyerang Tottenham Hotspur, Harry Kane, Victor Osimhen (Napoli), dan Rasmus Hojlund (Atalanta) berada dalam senarai dikehendaki.

Di bawah palang, The Red Devils merancang untuk ‘mencuri’ penjaga gol utama Inter Milan, Andre Onana yang dipercayai mempunyai harga jualan sekitar 40 juta pound.

Bagi merealisasikan perancangannya, MU bercadang menjual 13 pemain yang dianggap tidak seperti yang diharapkan. Sancho, Maguire dan Martial sedia dijual pada harga rendah.

United dikatakan bersedia untuk menjual Sancho pada harga £45 juta, walaupun sebelum ini mereka dibeli dengan harga £73 juta daripada Dortmund dua tahun lalu. Maguire berharga 40 juta pound walaupun ditebus dengan harga 80 juta pound dari Leicester.

Sementara itu, Martial, yang memasuki tahun terakhir kontraknya di Old Trafford, merancang untuk dilepaskan dengan harga sekitar £25 juta.

Related Post

Leave a Comment