Jadikan JDT Sebagai Teladan Untuk Naik Taraf Bola Sepak Malaysia

Donna

KUALA LUMPUR – Pasukan bola sepak Liga Malaysia perlu memperbaiki amalan pengurusan mereka untuk dapat bersaing lebih ketat dengan Johor Darul Tazim dalam persaingan liga tempatan, kata pakar.

Azlan Johar yang pernah mewakili negara dalam perlawanan antarabangsa menekankan pasukan lain tidak perlu malu untuk mencontohi atau belajar cara “Singa Selatan” ini berjaya menjadi pasukan terunggul dalam Liga Malaysia.

Beliau berkata kelab yang dimiliki oleh Tunku Mahkota Johor itu telah menunjukkan komitmen yang kukuh untuk terus menjadi pasukan paling dominan dalam persaingan bola sepak domestik dan berpotensi untuk mengekalkan kelayakan mereka musim ini.

Azlan berkata faktor paling penting bagi mana-mana pasukan yang mahu berjaya ialah memerlukan pemimpin yang jujur dan komited untuk meningkatkan prestasi kelab.

“Lihat sahaja ketua JDT (TMJ) yang sentiasa menyatakan perlunya terus belajar tentang bola sepak. Ini menunjukkan komitmen tinggi beliau untuk meningkatkan kelab,” kata Azlan kepada Bernama.

JDT kini dalam bentuk paling cemerlang dalam sejarah mereka selepas menjuarai kesemua 17 perlawanan Liga Super setakat ini selain mempertahankan gelaran Piala FA musim lalu. Mereka dijangka akan menaklukkan semua piala domestik lagi musim ini.

Azlan berkata JDT kini terlalu jauh untuk dijejaki oleh pasukan lain dalam Liga Malaysia tetapi mereka boleh menjadi teladan kepada pemain tempatan untuk berpindah ke peringkat antarabangsa.

Related Post

Leave a Comment