Jabeur kelihatan untuk membuat ‘kenangan yang lebih hebat’ di Wimbledon selepas larian akhir 2022

Donna

LONDON, 2 Julai — Ons Jabeur berada satu set lagi untuk memenangi gelaran Grand Slam di Wimbledon tahun lalu dan pemain Tunisia itu semalam berkata bahawa dia berharap untuk melangkah lebih jauh kali ini dan mencipta sejarah di Kelab All England.

Jabeur mengambil set pertama pada perlawanan akhir tahun lalu sebelum pemain Kazakhstan Elena Rybakina bangkit untuk menang dalam tiga, menafikan pelumba Tunisia itu merangkul mahkota Grand Slam pertama.

Pemain berusia 28 tahun itu, yang turut tewas dalam final Terbuka AS tahun lalu, sekali lagi akan membida untuk menjadi wanita Afrika dan pemain Arab pertama memenangi gelaran perseorangan Grand Slam.

“Orang ramai menyebut saya finalis tahun lepas, tidak bagus pergi ke bilik persalinan dan melihat gambar Elena tetapi saya cuba menanggalkannya,” kata Jabeur kepada pemberita sambil ketawa.

“Tetapi sekali lagi, final adalah perlawanan akhir yang hebat, ia adalah final Grand Slam. Saya hanya mahu menggunakan pengalaman itu, menggunakan tekanan yang saya rasa tahun lepas, untuk mungkin melakukan yang lebih baik tahun ini.

“Matlamat pertama saya di sini adalah untuk benar-benar menikmati bermain di atas rumput, mungkin mencipta semula kenangan yang lebih hebat seperti tahun lepas atau tahun sebelumnya.”

Pilihan keenam Jabeur akan menentang Magdalena Frech dari Poland pada pusingan pertama dan pemain Tunisia itu berkata minggu pertama akan menjadi “sangat sukar dan sangat rumit”. Dia diunjurkan bertemu Rybakina pada suku akhir tahun ini.

“Saya selalunya tak (tengok cabutan), tapi silap tengok media sosial bila cabutan dah keluar. Kadang-kadang saya masuk, Unjuran? Tidak, saya cuba untuk tidak melihat,” tambahnya sambil ketawa.

“Saya rasa bahagian cabutan kami lebih padat daripada yang lain.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment