Inter Miami Bocorkan Nombor Belakang Messi?

Donna

Antara Miami mendakwa telah membocorkan nombor belakang rekrut baru mereka, superstar itu Lionel Messi.

Daily Mail melaporkan bahawa Inter Miami meninggalkan petunjuk nombor jersi Messi dalam ucapan selamat hari lahir yang disiarkan di media sosial.

Messi secara rasmi genap 36 tahun pada Sabtu (24/6). Usia yang tidak muda lagi tetapi menunjukkan kematangan Messi yang telah berjaya membawa Argentina menjuarai Piala Dunia 2022 di Qatar.

Dalam muat naiknya, Mimai menghantar ucapan bahasa Sepanyol ‘Feliz Cumple’ yang bermaksud selamat hari lahir. Walau bagaimanapun, ‘le’ di hujungnya diwarnakan secara berbeza untuk menjadikan ia kelihatan seperti nombor ’10’.

Messi sememangnya sinonim dengan jersi nombor 10 sepanjang kariernya bersama Barcelona dan pasukan kebangsaan Argentina. Bagaimanapun, dia memilih nombor 30 di PSG kerana nombor 10 kegemarannya sudah dipakai oleh Neymar.

Kebetulan tiada siapa yang menggunakan nombor belakang 10 di Inter Miami. Nombor itu kali terakhir digunakan oleh bekas rakan sepasukan Messi di Argentina, Gonzalo Higuain.

Higuain sendiri memutuskan untuk menggantung butnya pada penghujung musim lalu dan membuat kekosongan nombor 10 di Inter Miami. Kemungkinan besar ia akan dipersembahkan kepada Messi.

inter-miami-bocorkan-nombor-belakang-messi
Instagram photo @intermiamicf

La Pulga dijangka membuat penampilan sulung di Inter Miami pada 21 Julai. Penjaga Major League Soccer (MLS) itu akan menentang wakil Mexico, Cruz Azul dalam Piala Liga.

Messi kini sedang menikmati percutian bersama keluarga di kampung halamannya. Di sela-sela cuti, pemenang tujuh Ballon d’Or meluangkan masa untuk bermain dalam perlawanan perpisahan Maxi Rodriguez dengan Newell’s Old Boys di Stadium Marcelo Bielsa.

Dalam perlawanan menentang All Stars Newells, Messi bermain untuk pasukan Argentina dan berjaya menjaringkan hatrik dengan jaringan yang mengagumkan.

Related Post

Leave a Comment