Insurans pekerja memudahkan PKS dengan diskaun menarik melalui pendaftaran dalam talian

Donna

KUALA LUMPUR, 6 Julai — Menawarkan insurans kesihatan sebagai faedah pekerja merupakan antara langkah paling berkesan yang boleh diambil oleh majikan untuk menarik bakat.

Ia juga membantu majikan meningkatkan produktiviti tempat kerja, meningkatkan semangat dan mewujudkan budaya kerja yang positif.

Walaupun kebanyakan syarikat besar termasuk insurans kesihatan dan faedah perubatan dalam pakej imbuhan mereka, banyak perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dan PKS mikro tidak mampu membayar faedah sedemikian untuk kakitangan mereka.

Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2019 mendapati hanya 22 peratus penduduk diinsuranskan dengan insurans kesihatan peribadi.

Tambahan pula, 43 peratus daripada responden yang mengejutkan berkata mereka tidak mampu membayar insurans kesihatan peribadi.

Secara purata, rakyat Malaysia didapati berbelanja lebih untuk penjagaan kesihatan pada kira-kira 5.1 peratus daripada perbelanjaan isi rumah bulanan mereka dalam tinjauan 2019.

Menyedari keperluan untuk merapatkan jurang perlindungan dan menjadikan insurans lebih mudah diakses dan mampu dimiliki oleh PKS, Tune Protect Life telah memperkenalkan pelan insurans Tune Protect SME EZY.

Pakej insurans itu disertakan dengan pelan premium tetap tiga tahun untuk memberi ketenangan fikiran kepada pemilik PKS tanpa perlu risau tentang inflasi perubatan atau kenaikan premium selama sekurang-kurangnya tiga tahun.

Ini bermakna pemilik perniagaan hanya perlu membayar jumlah yang sama setiap tahun sepanjang tempoh tersebut.

Pelan itu turut disertakan dengan program ganjaran kesihatan dan kesejahteraan yang dipanggil Activ8, yang bertujuan untuk meningkatkan kesihatan dan produktiviti pekerja melalui program pemeriksaan kesihatan dan bimbingan tahunan.

Tune Protect ialah yang pertama dalam pasaran yang menawarkan insurans pekerja dalam talian, dan pemilik perniagaan yang membuat pembelian melalui laman web rasmi mereka akan menikmati rebat 10 peratus.

Penanggung insurans juga menjanjikan maklum balas yang sangat pantas: tiga minit untuk sebut harga dalam talian, jawapan dalam masa 3 jam setiap pertanyaan dihantar dan pembayaran tuntutan dalam masa tiga hari selepas diluluskan.

PKS kini boleh membeli pelan insurans yang boleh disesuaikan untuk pekerja mereka melalui beberapa klik pada tapak mikro Tune Protect.  — Screengrab melalui life.tuneprotect.com

Tune Protect telah memperkenalkan tapak mikro untuk pemilik perniagaan mendapatkan penyelesaian insurans tersuai mereka melalui hanya beberapa klik.

Untuk bermula, klik di sini dan anda akan mendarat di tapak mikro SME EZY untuk membeli penyelesaian yang sesuai dengan keperluan anda.

Ia mengambil masa kurang daripada tiga minit untuk majikan memasukkan keperluan mereka dan mendapatkan pakej premium yang paling sesuai dalam talian.  — Screengrab melalui life.tuneprotect.com

Hanya masukkan bilangan pekerja sedia ada dan belanjawan anda yang diperuntukkan bagi setiap kepala selama setahun.

Seterusnya, pilih tarikh permulaan premium dan tekan seterusnya untuk mendapatkan pelan insurans yang disyorkan yang menunjukkan had tahunan kad perubatan, had tahunan klinikal pesakit luar serta jumlah kematian dan hilang upaya yang diinsuranskan.

Laman web ini membenarkan majikan membeli pelan insurans dalam bajet mereka dan jika mereka tidak berpuas hati dengan pelan yang disyorkan, mereka boleh menyesuaikannya mengikut keperluan mereka.

Tags

Related Post

Leave a Comment