Hodgson kekal sebagai pengurus Crystal Palace

Donna

LONDON, 3 Julai — Roy Hodgson menyasarkan penamat Liga Perdana di separuh teratas selepas Crystal Palace mengesahkan hari ini dia akan kekal mengetuai pasukan Eagles musim depan.

Bekas pengurus England itu, yang akan menyambut ulang tahun ke-76 pada Ogos, kembali ke Palace pada Mac berikutan pemecatan Patrick Vieira.

Ketibaan Hodgson memberi inspirasi kepada peningkatan prestasi Palace apabila mereka menarik diri daripada pertempuran penyingkiran untuk menduduki tempat ke-11 dalam Liga Perdana.

“Saya sangat gembira dan bangga dapat melanjutkan masa saya di Crystal Palace dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pengerusi dan pengarah sukan kerana terus mempercayai saya,” kata Hodgson kepada laman web kelab.

“Saya tahu betapa hebatnya skuad kami di sini. Ia adalah gabungan hebat antara belia dan potensi, di samping pemain berpengalaman dengan Liga Perdana dan silsilah antarabangsa.

“Saya telah bercakap dengan pengerusi secara panjang lebar dan kami bersetuju bahawa kami mesti bercita-cita tinggi untuk memanfaatkan bakat tersebut.

“Oleh itu, kami telah meletakkan sasaran untuk menamatkan saingan di bahagian atas.”

Palace tidak berada dalam kelompok 10 teratas Liga Perdana sejak 2014/15.

Hodgson mengambil alih kelab zaman kanak-kanaknya antara 2017 dan 2021 sebelum seolah-olah menamatkan karier kejurulatihannya yang panjang dan terkenal apabila dia meninggalkan Palace dua tahun lalu.

Tetapi dia kembali ke tempat duduk dalam tempoh singkat di Watford pada 2022 sebelum bersetuju untuk kembali ke Selhurst Park.

Pengerusi Istana Steve Parish berkata: “Rekod Roy sebagai pengurus bercakap untuk dirinya sendiri.

“Kepulangannya awal tahun ini bersama-sama dengan Ray Lewington dan dibantu oleh Paddy McCarthy menghasilkan pulangan yang hebat baik dalam keputusan dan menghasilkan beberapa persembahan bergaya.” — AFP

Related Post

Leave a Comment