Hamilton positif dengan kontrak baharu, bantahan dan penggambaran filemnya

Donna

SILVERSTONE, 7 Julai — Lewis Hamilton mengesahkan semalam bahawa perbincangan mengenai kontrak baharu dengan Mercedes telah berjalan melangkaui gaji dan tempoh dan kini tertumpu pada butiran terperinci.

Bercakap di Silverstone menjelang Grand Prix Britain di rumahnya, perlumbaan yang telah dimenanginya dengan rekod lapan kali, juara dunia tujuh kali itu mengulangi keyakinannya terhadap ‘Panah Perak’ dan kepercayaannya bahawa mereka boleh menangkap dan membaik pulih Red Bull.

Dia juga mengesahkan akan menyokong sebarang protes aman oleh aktivis iklim dan berasa teruja untuk melihat penggambaran filem Hollywood mengenai Formula Satu bermula pada hujung minggu di litar.

Ditanya semasa sidang akhbar pra-acara mandatori jika komen positif baru-baru ini mengenai perbincangan mereka oleh ketua pasukan Mercedes Toto Wolff adalah benar, Hamilton berkata: “Ya, itu betul.”

Dia menambah bahawa pertukaran radio yang singkat antara mereka, apabila Hamilton merungut tentang kekurangan prestasi keretanya semasa Grand Prix Austria Ahad lalu, adalah tipikal hubungan mereka yang terbuka dan jujur.

“Perkara terbaik mengenai perkongsian kami ialah kami boleh berterus-terang antara satu sama lain,” katanya. “Toto hanyalah seorang pelumba keluar-masuk jadi dia cuba menggalakkan saya dan itu cara dia melakukannya.

“Kami sentiasa belajar daripada perlumbaan terakhir kami, ditambah — di pihak saya — saya telah menyemak komen saya dan di mana saya berada secara mental dan kami akan memastikan saya menyesuaikannya untuk masa depan dan saya berasa disokong.”

100 peratus kepercayaan kepada pasukan

Hamilton menambah bahawa dia telah terlibat dalam mesyuarat minggu ini untuk menambah baik kereta tahun ini dan yang lebih kompetitif tahun depan.

“Saya fikir sebelum penghujung musim ini, kami sudah pun memasuki kontrak dengan baik,” katanya, menunjukkan keyakinannya terhadap pasukan untuk masa depan.

“Saya masih mempunyai kepercayaan 100 peratus terhadap pasukan ini. Ia telah mengambil masa yang lebih lama untuk kita semua sampai ke tempat yang kita mahu dan pastinya ia tidak mudah, tetapi saya percaya bahawa kita akan sampai ke sana.

“Kami hanya perlu terus bekerja dan mencubanya dan itulah yang kami cuba lakukan. Jadi itulah sebabnya kami mendapat peningkatan di sini untuk sayap hadapan hujung minggu ini.”

Warga Britain berusia 38 tahun itu juga memberitahu pemberita bahawa dia akan menyokong bantahan oleh aktivis Just Stop Oil dengan syarat ia tidak melibatkan orang yang menceroboh trek.

“Ya, saya menyokong protes aman,” katanya.

Lima penunjuk perasaan mencipta huru-hara tahun lalu apabila mereka menyerbu Wellington Straight dan duduk, semasa pusingan pembukaan, tetapi perlumbaan telah digantung dan tragedi dapat dielakkan.

Penganjur perlumbaan di Silverstone telah berusaha untuk meningkatkan keselamatan menjelang acara tahun ini yang dijangka dihadiri oleh 480,000 penonton, termasuk 150,000 pada hari perlumbaan Ahad, membawa masuk 100 lagi marsyal.

Brad dalam lubang

Hamilton turut menyatakan keghairahannya mengenai filem F1 yang belum diberi judul, yang diterbitkan oleh Apple Original Films, yang memulakan penggambaran di Silverstone hujung minggu ini semasa Grand Prix British.

“Ia sangat menarik untuk melihat semuanya bersatu,” kata Hamilton. “Untuk mengetahui bahawa kami akhirnya memulakan penggambaran hujung minggu ini! Terdapat saraf, secara semula jadi, kerana ia adalah sesuatu yang telah kami usahakan sejak sekian lama.”

Imej pasukan ke-11 fiksyen tambahan, APXGP, dan kereta mereka telah ditawarkan kepada peminat. “Kami mahu semua orang menyukainya dan benar-benar merasakan bahawa kami merangkumi intipati sukan ini – itulah matlamat kami dan saya harap kami boleh membanggakan anda.”

Filem Dawn Apollo Hamilton terlibat dalam produksi yang termasuk bintang Hollywood Brad Pitt memainkan salah seorang pemandu APXGP.

“Hakikat bahawa kita akan mempunyai semua watak asal yang sebenarnya berada di grid dan kemudian Brad adalah cukup hebat,” kata Hamilton. “Brad adalah seorang pelakon ikonik dan dia sentiasa melakukan kerja yang luar biasa. Saya tidak dapat memberitahu anda betapa terujanya saya untuk memilikinya dalam filem itu.”

Sebuah garaj dan kawasan pit-wall telah disediakan dan didedikasikan kepada pasukan APXGP untuk hujung minggu. — AFP

Related Post

Leave a Comment