Haddad Maia menewaskan Cirstea tepat pada masanya sebelum hujan turun

Donna

LONDON, 8 Julai — Beatriz Haddad Maia melangkah ke pusingan keempat Wimbledon buat kali pertama dalam kariernya dengan kemenangan tegas 6-2 6-2 ke atas Sorana Cirstea hari ini, seminit sebelum perlawanan dihentikan kerana hujan.

Haddad Maia, yang menjadi wanita Brazil pertama yang mencapai 10 teratas dalam ranking WTA selepas perlawanan separuh akhir di Roland Garros sebulan lalu, merembat keluar dari blok pada pagi yang mendung untuk menukar dua rehat awal dan mengambil 3- 0 plumbum.

Cirstea boleh didengar menggesa dirinya untuk “Berlawan, melawan, melawan,” dan walaupun dia melawan dengan rehatnya sendiri, Haddad Maia menyerang servis kedua lemah pemain Romania itu untuk patah sekali lagi dan melakukan servis pada set pembukaan.

Tidak dapat menandingi kekuatan Haddad Maia yang lebih tinggi pada rali panjang, Cirstea yang kecewa telah menghidupkan perbualan dengan jurulatihnya di antara perlawanan ketika dia mencari jawapan tetapi menemui sedikit penyelesaian apabila pemain Brazil itu mendahului 4-0 pada set kedua.

Berundur ke sudut, pemain Romania berusia 33 tahun itu akhirnya mendapat tempat pada set kedua apabila dia melakukan kesilapan tanpa paksaan yang jarang berlaku dari pukulan depan Haddad Maia sebelum berkhidmat untuk kekal dalam perlawanan.

Tetapi itu hanya menangguhkan perkara yang tidak dapat dielakkan apabila Haddad Maia menjatuhkan Cirstea dalam permainan servis terakhirnya dan meraih kemenangan pada mata perlawanan pertamanya. Dan tepat pada masanya ketika hujan turun, para pemain bergegas pergi, dan selimut muncul di bawah langit London yang kelabu. — Reuters

Related Post

Leave a Comment