Gvardiol Leipzig melihat Manchester City berpindah, kata kelab

Donna

BERLIN, 3 Julai — Pertahanan RB Leipzig, Josko Gvardiol mahu menyertai Manchester City yang memenangi treble dan telah memaklumkan kelab itu tentang hasratnya untuk pergi, kata pengarah sukan Leipzig Max Eberl pada Isnin.

Eberl berkata perbincangan dengan City, yang memenangi kejuaraan Liga Juara-Juara pertama mereka bulan lalu, sedang dijalankan untuk kemungkinan perpindahan pemain antarabangsa Croatia berusia 21 tahun itu.

“Josko dan penasihatnya telah mengemukakan hasrat kepada kami untuk perpindahan ke Manchester City,” kata Eberl Leipziger Volksnachrichten surat khabar.

“Kami sedang berbincang dengan Manchester. Tiada apa-apa lagi yang boleh dikatakan mengenainya pada masa ini.”

Pemenang Piala Jerman berturut-turut telah menyaksikan beberapa pemain terkemuka pergi dengan perpindahan pemain tengah Hungary, Dominik Szoboszlai ke Liverpool pada hari Ahad adalah yang terbaru.

Pemain pertahanan Konrad Laimer telah berpindah ke Bayern Munich manakala pemain antarabangsa Perancis, Christopher Nkunku telah menyertai Chelsea dalam Liga Perdana.

“Saya dapat memahami kekecewaan dan kebimbangan peminat,” kata Eberl. “Tiada kelab dan tiada jurulatih di dunia ini yang mahu kehilangan pemain berkaliber ini.”

“Tetapi kami telah bersedia untuk ini dan saya boleh berjanji bahawa kami akan mempunyai sekali lagi pasukan yang bagus dan menarik.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment