Guardiola: Anda tahu ke mana Mbappe mahu pergi

Donna

BARCELONA, 19 Jun — Pep Guardiola menyatakan Manchester City tidak akan berpindah untuk mendapatkan penyerang Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe.

“Anda tahu ke mana dia mahu pergi,” kata jurulatih City itu pada kejohanan golf di Sepanyol hari ini, merujuk kepada pasukan Sepanyol, Real Madrid.

Penyerang PSG itu mempunyai kontrak sehingga 2024 tetapi telah memberitahu kelabnya bahawa dia tidak akan melanjutkannya, dan juga merancang untuk kekal untuk satu musim lagi, bermakna dia boleh pergi secara percuma pada musim panas depan.

Mbappe, 24, menolak Madrid untuk kekal bersama PSG apabila Los Blancos cuba mendapatkannya pada musim panas lalu.

Guardiola, bercakap pada kejohanan Legends Trophy di Emporda, di negara asalnya Catalonia, juga berkata City sedang bergelut dengan bekas pasukannya Barcelona ke atas pemain tengah Ilkay Gundogan.

Pemain tengah Jerman itu tamat kontrak dengan City dan Guardiola mahu dia kekal, tetapi Barcelona cuba menariknya ke La Liga.

“Saya tahu bahawa Barcelona berminat – dan City juga,” kata Guardiola, yang pasukannya memenangi treble bersejarah Liga Juara-Juara, Liga Perdana dan Piala FA musim lalu.

“Saya harap dia kekal bersama kami. Jika dia pergi ke Barca ia akan menjadi tandatangan yang luar biasa. Kami berjuang untuk dia kekal.

“Saya tahu Barca mahukan dia, Xavi telah menghubunginya berkali-kali. Jika dia menandatangani untuk Barca, saya akan memberitahunya bahawa dia akan berseronok di sana.” — AFP

Related Post

Leave a Comment