Green kekal di Golden State apabila agensi bebas NBA dibuka, kata laporan

Donna

NEW YORK, 1 Julai — Juara empat kali Draymond Green akan kekal bersama Golden State manakala juara bertahan NBA, Denver kehilangan pengawal Bruce Brown kepada Indiana menurut beberapa laporan ketika perjanjian agensi bebas NBA bermula Jumaat.

Brown telah bersetuju dengan perjanjian dua tahun bernilai AS$45 juta dengan Pacers manakala Warriors mengekalkan Green dalam perjanjian empat tahun bernilai AS$100 juta, menurut ESPN dan The Athletic.

Sejurus sebelum tempoh rundingan agensi percuma bermula, NBA mengumumkan had gaji untuk musim 2023-24 ialah AS$136.021 juta setiap kelab dengan gaji minimum AS$122.418 juta dan cukai gaji bermula AS$165.294 juta.

Rundingan agensi percuma tidak dibenarkan sehingga Jumaat di bawah peraturan NBA, yang juga mengharamkan pemeteraian perjanjian baharu sehingga Khamis, meninggalkan hanya laporan media untuk memberikan petunjuk pertama mengenai pergerakan kelab NBA untuk musim depan.

Brown, 26, menjaringkan 11.5 mata terbaik dalam kerjaya setiap perlawanan untuk Nuggets dalam larian kejuaraan mereka, bermain 28.5 minit permainan yang tinggi dalam kerjaya.

Green, penyerang berusia 33 tahun, menarik diri daripada perjanjiannya tetapi Warriors telah menyatakan dengan jelas bahawa mereka mahukan kembali penyerang dan pertahanan yang gigih itu.

Perjanjian itu dilaporkan membawa Green AS$22.3 juta tahun depan, menjimatkan wang cukai gaji Warriors.

Pengawal All-Star lapan kali Kyrie Irving, yang ditukar dari Brooklyn ke Dallas Februari lalu, bersetuju dengan perjanjian tiga tahun bernilai AS$126 juta untuk kekal bersama Mavericks.

Portland, masih tertanya-tanya tentang nasib bintang Damian Lillard, mengekalkan Jerami Grant dalam perjanjian lima tahun bernilai AS$160 juta, kata ESPN dan The Athletic.

Kyle Kuzma bersetuju untuk menandatangani semula dengan Washington untuk AS$102 juta dalam tempoh empat tahun, pengawal Coby White bersetuju perjanjian tiga tahun untuk AS$40 juta untuk tinggal di Chicago dan pengawal Caris LeVert kekal bersama Cleveland dalam perjanjian dua tahun bernilai AS $32 juta, ESPN dan The Athletic melaporkan.

Nasib Harden tidak diketahui –

Pengawal All-Star Philadelphia James Harden telah memilih kontrak AS$35.6 juta untuk musim depan dengan 76ers tetapi ESPN dan The Athletic melaporkan ia telah dilakukan supaya pasukan itu boleh bekerja pada perjanjian perdagangan.

Harden, Pemain Paling Bernilai NBA 2018 dan juara menjaringkan tiga kali yang berusia 34 tahun pada Ogos, boleh menyertai pasukan keempatnya dalam beberapa musim selepas ditukar dari Houston ke Brooklyn pada 2021 dan diuruskan dari Nets kepada 76ers pada tahun 2022.

Los Angeles Clippers dan New York Knicks dilaporkan mempunyai minat terhadap Harden.

Apa yang boleh diperoleh oleh Sixers sebagai balasan atas sebarang perjanjian Harden adalah penting kerana pemain NBA Most Valuable Joel Embiid akan memerlukan lebih ramai bakat di sekelilingnya jika dia berharap untuk mencetuskan perebutan gelaran Philadelphia.

ESPN melaporkan 76ers tidak akan menandatangani Tyrese Maxey untuk lanjutan kontrak pada musim panas ini, dengan harapan untuk mengekalkan ruang had gaji tambahan untuk 2024 dan mengekalkan Maxey dalam peranan penting.

Milwaukee Bucks, juara NBA 2021, mempunyai dua ejen bebas utama di Khris Middleton dan Brook Lopez dan mengekalkan mereka mungkin penting untuk mengekalkan Giannis Antetokounmpo, pusat superstar Greece yang boleh menjadi ejen bebas pada 2025.

Bucks mempunyai rekod terbaik musim lalu dalam NBA tetapi tewas kepada Miami pada pusingan pertama playoff.

Fred VanVleet, penjaga mata berusia 29 tahun yang membantu Toronto memenangi mahkota 2019, dijangka menarik minat utama daripada Houston Rockets, yang mempunyai banyak ruang di bawah had gaji untuk dibelanjakan untuk bakat. — AFP

Related Post

Leave a Comment