Givenchy menawarkan campuran eklektik daripada sut tentera hingga tajam

Donna

PARIS, 23 Jun — Rumah Perancis, Givenchy semalam mencadangkan almari pakaian eklektik untuk seorang lelaki yang bersedia untuk semua senario, daripada sut hitam legam yang dipotong tanpa cela kepada tank top dan seluar khaki yang kelihatan tentera.

Pertunjukan itu diadakan di perkarangan Invalides, rumah muzium perang di Paris, dan dihadiri oleh bintang termasuk Jared Leto dan Paul Dano.

Pengarah artistik Matthew Williams menawarkan pakaian atas tangki dalam penyamaran putih, hitam atau coklat, serta jaket dan seluar hijau zaitun pada pameran itu.

Ia mencerminkan gaya tentera yang dilihat pada pertunjukan sulung oleh Pharrell Williams untuk Louis Vuitton awal minggu ini.

“Ketenteraan adalah corak semula jadi untuk lelaki,” kata Williams kepada pemberita di belakang pentas.

“Ia adalah satu hala tuju semula jadi untuk menjahit lelaki kerana jahitan tentera sangat difikirkan dengan baik dan sangat sesuai serta mempunyai idea kekuatan dan keanggunan di dalamnya,” tambahnya.

“Tetapi di sini kami menggunakan sulaman dari rumah, melakukannya dalam kulit, meniup perkadaran … ia adalah penerokaan ke dalam bahan dan archetypes,” tambahnya.

Walau bagaimanapun, penampilan tentera hanyalah sebahagian daripada tawaran yang sangat pelbagai, dengan Williams juga menghantar kombo sut dan tali leher hitam klasik, dengan beberapa kilauan tambahan merah jambu dan kuning pendarfluor atau kot yang disesuaikan dengan sempurna.

Di tempat lain, terdapat blaus bersulam halus dengan cetakan merah jambu, di atas seluar jeans pudar yang ringkas.

Williams telah berusaha untuk mengekalkan reka bentuk secara mudah sejak mengambil alih pada 2020.

“Pada penghujung hari, saya membuat pakaian yang, yang saya mahu orang pakai sebenarnya.” — AFP

Tags

Related Post

Leave a Comment