Frattesi Itali menandatangani untuk Inter, kata Ketua Pegawai Eksekutif Sassuolo

Donna

MILAN, 5 Julai — Pemain antarabangsa Itali, Davide Frattesi telah menandatangani kontrak untuk Inter Milan, kata ketua eksekutif Sassuolo, Giovanni Carnevali hari ini.

Carnevali mengesahkan perjanjian yang membawa Frattesi dari Sassuolo ke San Siro kepada pemberita semasa meninggalkan ibu pejabat Inter, berkata “Sudah selesai, dia menandatangani sebentar tadi”.

“Ia bukan satu perjanjian yang mudah untuk dibuat kerana terdapat kelab lain yang berminat,” tambah Carnevali.

“Tetapi perjanjian itu baik untuk kami dan juga untuknya kerana keutamaannya adalah untuk pergi ke Inter.”

Media Itali melaporkan bahawa Inter akan membayar Sassuolo €27 juta (RM137 juta) untuk Frattesi, yang telah menandatangani perjanjian lima tahun yang menurut media Itali akan memperoleh €2.8 juta bagi pemain berusia 23 tahun itu semusim.

Samuele Mulattieri, yang membintangi promosi Frosinone ke Serie A secara pinjaman daripada Inter musim lalu, akan pergi sebaliknya.

Frattesi mempamerkan aksi mengagumkan di Sassuolo musim lalu, menjaringkan tujuh gol dari bahagian tengah dalam 36 penampilan Serie A.

Dia menjaringkan gol dalam enam perlawanan Itali terbarunya, menjaringkan gol kedua dalam kemenangan Itali 3-2 ke atas Belanda dalam penentuan tempat ketiga Liga Negara-Negara. — AFP

Related Post

Leave a Comment