Ferrari membuat hidup mereka terlalu sukar, kata Leclerc

Donna

MONTREAL, 18 Jun — Charles Leclerc menuduh Ferrari tidak mendengarnya selepas dia layak hanya di tempat ke-11 untuk Grand Prix Kanada Ahad, dan berkata pasukan Formula Satu masih menyukarkan hidup mereka sendiri.

Kemarahan Monegasque boleh didengari melalui radio semasa sesi kelayakan di Litar Gilles Villeneuve dan dia memberitahu televisyen Sky Sport bahawa Ferrari telah terlepas peluang.

Pasukan itu menunggu terlalu lama untuk memakai tayar licin untuk memanfaatkan sepenuhnya tingkap singkat keadaan kering sebelum hujan menjadi lebih lebat.

“Apabila trek sangat kering dan kami kekal di antara tayar, kami tidak menjadikan kehidupan kami lebih mudah,” kata Leclerc.

“Kami akan berbincang sekali lagi dengan pasukan, tetapi kami perlu melakukan satu langkah ke hadapan sekarang kerana ia bukan kali pertama ia berlaku. Kita sering berada di pihak yang salah dalam membuat keputusan tersebut dalam situasi rumit tersebut.

“Saya mempunyai pendapat yang jelas dan intuisi yang jelas dan kami memilih sesuatu yang bertentangan.

“Jelas sekali ia mengecewakan untuk menerimanya dahulu, kemudian anda meletakkan diri anda dalam situasi yang sangat sukar dari saat itu dan seterusnya pada dasarnya ia terlepas dari kami … kami hanya membuat hidup kami terlalu sukar”

Leclerc berkata beliau telah menjelaskan kedudukannya kepada pasukan dan akan menguruskan situasi secara dalaman.

“Jelas sekali akan ada ceramah, akan ada analisis dan diharapkan kami akan kembali lebih kuat daripadanya kerana ia sudah beberapa kali sekarang,” katanya.

“Ia adalah hari Sabtu yang sangat sukar dan kami sentiasa menghadapi hari Ahad dengan perkara yang sangat sukar untuk dilakukan,” sambungnya. “Bermula P11 ia bukan mudah untuk kembali. Jadi saya sangat kecewa.”

Rakan sepasukan Carlos Sainz, yang terjatuh dalam latihan terakhir, layak di tempat kelapan tetapi dikenakan penalti grid tiga tempat kerana menghalang pemain Alpine, Pierre Gasly. — Reuters

Related Post

Leave a Comment