Eubanks berendam dalam ‘pusaran’ larian melalui Wimbledon

Donna

LONDON, 11 Julai — Chris Eubanks mendapat sambutan hangat sebagai pengulas televisyen tetapi di Wimbledon terpaksa akur dengan menjadi sumber daya tarikan media sendiri, ketika dia menumbangkan pilihan kelima Greece, Stefanos Tsitsipas pada pusingan keempat semalam.

Pemain Amerika itu berjaya mara ke suku akhir Grand Slam buat kali pertama dalam undian utama Wimbledon pertamanya, di sepanjang perjalanan menghadapi peringatan yang nyata tentang kejayaannya yang melambung tinggi.

“Segala-galanya daripada menyedari bahawa saya mempunyai dua kelayakan di Wimbledon sepanjang hayat saya, untuk memeriksa telefon saya dan melihat nama saya sebagai amaran ESPN,” kata Eubanks, selepas dia ditanya apakah bahagian paling nyata dalam perjalanannya.

“Keseluruhan pengalaman bersama-sama hanya menjadi angin puyuh. Ia adalah sesuatu yang anda impikan. Tetapi saya fikir bagi saya saya tidak tahu sama ada impian itu benar-benar akan menjadi kenyataan. Saya duduk di sini sekarang, jadi ia cukup keren.”

Berada di kedudukan ke-43 dunia, pemain berusia 27 tahun itu berjaya memecahkan 100 teratas hanya empat bulan lalu.

Kini, dia sedang bersiap sedia untuk menentang pilihan ketiga dari Rusia, Daniil Medvedev, yang beberapa hari sebelumnya memuji Eubanks untuk “tenis total” dan gaya permainannya yang tidak berani.

“Ia agak gila sekarang ini. Sungguh gila melihat suapan media sosial saya yang saya biasa pergi, melihatnya ramai daripada saya. Saya seperti, Apakah ini? Ini pelik,” katanya kepada pemberita.

“Saya telah dapat mencari jalan untuk membahagikan segala-galanya, menyedari ini adalah detik yang cukup besar, tetapi juga berkata, Ini adalah perlawanan tenis yang perlu saya mainkan dalam beberapa hari.”

Kemenangan ke atas Tsitsipas menandakan kemenangan kesembilan berturut-turutnya di atas rumput untuk pengulas Saluran Tenis, yang telah mendapat pujian penonton Wimbledon sebagai pemain Amerika terakhir yang tidak mungkin berdiri.

Sokongan orang ramai itu boleh membantu menentang Medvedev yang hebat, menentangnya dia tewas dalam straight set awal tahun ini di Miami.

“Apa yang membantu menganalisis lawan saya yang seterusnya ialah saya bermain dengannya beberapa bulan lalu. Itu mungkin perkara yang paling besar,” katanya. “Diberikan, mahkamah berbeza, permukaan berbeza, syarat berbeza. Itu mungkin perkara terbesar.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment