Espanyol: Penutupan stadium ‘tidak adil’ selepas pencerobohan padang Barca

Donna

BARCELONA, 29 Jun — Espanyol berkata hari ini penutupan stadium dua perlawanan adalah satu hukuman yang “tidak seimbang dan tidak adil” selepas penyokong mereka menceroboh padang dan mengejar pemain Barcelona ke dalam terowong.

Barca merangkul kejuaraan Sepanyol di stadium Espanyol pada 14 Mei dan meraikan sepenuh masa, mencetuskan kemarahan penyokong Espanyol, yang menyerbu padang.

“Espanyol mahu menunjukkan ketidaksetujuan mereka sepenuhnya dengan, pada pendapat kami, sekatan yang tidak seimbang dan tidak adil yang dikenakan oleh Jawatankuasa Pertandingan (persekutuan Sepanyol) ke atas kelab yang bermakna penutupan Stadium Depan Pentas untuk dua perlawanan,” kata Espanyol dalam satu kenyataan.

Espanyol berkata mereka akan merayu kemungkinan penutupan stadium dua perlawanan, yang belum diumumkan secara rasmi oleh Jawatankuasa Pertandingan.

Pasukan Catalan itu diturunkan musim lalu dan jika mereka tidak berjaya, Stadium Depan Pentas akan ditutup untuk perlawanan divisyen dua menentang Racing Santander dan Amorebieta. — AFP

Related Post

Leave a Comment