Elon Musk dan Mark Zuckerberg ‘mati serius’ untuk mengadakan pertarungan sangkar MMA, kata presiden UFC

Donna

KUALA LUMPUR, 23 Jun — Jutawan teknologi Elon Musk dari Twitter dan Mark Zuckerberg dari Facebook baru-baru ini bersetuju untuk mengadakan pertarungan sangkar seni mempertahankan diri campuran (MMA) selepas bertukar jelingan di Twitter.

Ramai pengguna media sosial meragui sama ada pergaduhan yang dicadangkan mereka adalah benar tetapi menurut presiden Ultimate Fighting Championship (UFC), Dana White, perselisihan mereka adalah ‘mati serius’, Perniagaan FOX dilaporkan.

White memberitahu Sukan TMZ bahawa dia didakwa bercakap dengan dua gergasi teknologi itu pada malam Rabu (21 Jun) dan mendakwa mereka berdua ‘mahu melakukannya’.

Menurut White, Zuckerberg menghubunginya terlebih dahulu untuk bertanya sama ada Musk serius, yang menyebabkan dia memanggil Musk yang mengatakan dia serius.

“Perlawanan terbesar sepanjang zaman ialah Floyd Mayweather dan Conor (McGregor), saya rasa ia tiga kali ganda,” kata White.

“Ini akan menjadi pertarungan terbesar dalam sejarah dunia. Lebih besar daripada apa-apa yang pernah dilakukan. Ia akan memecahkan semua rekod bayar setiap tontonan.”

“Mereka ini akan mengumpul ratusan juta dolar untuk amal. Anda tidak perlu menjadi peminat pertarungan untuk berminat dengan pertarungan ini. Semua orang mahu melihatnya.”

Pertelingkahan media sosial Musk dan Zuckerberg bermula apabila Meta Zuckerberg mengumumkan ia sedang mengusahakan rangkaian media sosial berasaskan teks untuk bersaing dengan Twitter.

Apabila seorang pengguna memberi amaran kepada Musk bahawa Zuckerberg mempunyai 18 bulan latihan dalam jiu-jitsu Brazil, Musk mendakwa dia tidak mempunyai masalah untuk melangkah ke dalam sangkar dengan Zuckerberg.

“Saya bersedia untuk perlawanan sangkar jika dia adalah lol,” Musk, 51, tweeted.

“Hantar saya lokasi,” Zuckerberg, 39, menjawab di Instagram, merujuk kepada pejuang UFC Khabib Nurmagomedov.

Musk kemudian bertindak balas dengan mencadangkan The Octagon di Las Vegas, tikar pertandingan dan kawasan sangkar yang digunakan untuk pertarungan UFC.

“Saya mempunyai langkah hebat ini yang saya panggil ‘The Walrus’, di mana saya hanya berbaring di atas lawan saya & tidak melakukan apa-apa,” Musk berseloroh tweet sebelum berkongsi video walrus yang berpusing-pusing.

Tags

Related Post

Leave a Comment