Djokovic melepasi Sinner untuk mara ke final Wimbledon

Donna

LONDON, 14 Julai — Novak Djokovic hampir tidak keluar dari gear kedua apabila dia melepasi Jannik Sinner yang lemah di Wimbledon, melonjak ke final Grand Slam ke-35 dengan rekod kemenangan 6-3 6-4 7-6(4) pada hari Jumaat .

Djokovic telah menjadikan Gelanggang Tengah sebagai wilayah peribadinya sendiri setelah tidak tewas di sana dalam tempoh 10 tahun, dan pemain Serbia itu kini hanya satu kemenangan lagi daripada gelaran kelapan yang menyamai rekod di padang rumput utama untuk menyamai rekod Roger Federer.

Sinner berusia 21 tahun itu, yang menyasarkan untuk menjadi pemain termuda mara ke final Wimbledon sejak 2007, telah dikalahkan, jatuh tersungkur pada peristiwa besar dan membenarkan Djokovic memusingkan diri pada detik-detik penting dalam pertandingan itu.

Dia membiarkan mata pecah masuk melalui jarinya, termasuk dua mata set pada set ketiga, manakala Djokovic berada dalam keadaan klinikal seperti biasa, memberikan tekanan berterusan pada servis pilihan kelapan Itali itu dan merebut peluang apabila ia muncul.

Dia mengakhiri perlawanan apabila Sinner melemparkan pukulan kilas ke dalam jaring, meninggalkan pemain Serbia itu untuk menerima tepukan gemuruh penyokong Gelanggang Tengah, yang telah menyokong lawannya sepanjang perlawanan, membuat perlawanan akhir menentang pilihan utama Carlos Alcaraz atau Rusia Daniil Medvedev yang main hari jumaat nanti. — Reuters

Related Post

Leave a Comment