Diniz menolak idea campur tangan Ancelotti dengan pasukan kebangsaan Brazil

Donna

RIO DE JANEIRO, 6 Julai — Jurulatih baharu pasukan kebangsaan Brazil, Fernando Diniz, semalam berkata dia akan mempunyai kuasa autonomi untuk bekerja dan tidak akan mengalami sebarang gangguan daripada pemain Itali, Carlo Ancelotti, yang akan menggantikannya dalam posisi itu pada separuh masa kedua. tahun hadapan.

“Saya akan mempunyai autonomi dan kebebasan untuk melakukannya dan tidak akan ada gangguan,” kata Diniz pada sidang media pengenalan di ibu pejabat Konfederasi Bola Sepak Brazil (CBF) sehari selepas dinamakan sebagai jurulatih Brazil untuk 12 bulan akan datang.

Presiden CBF Edinaldo Rodrigues mengulangi selepas pengenalan Diniz bahawa Ancelotti, yang kini mempunyai kontrak bersama Real Madrid sehingga pertengahan tahun depan, akan mengetuai pasukan kebangsaan Brazil pada separuh kedua 2024.

“Dia (Ancelotti) akan berada di sana, anda boleh pasti,” kata Rodrigues, sambil menambah, bagaimanapun, hanya jurulatih Itali itu boleh berkata “bila dia akan tiba.”

Sehari sebelum itu, apabila mengesahkan pengambilan Diniz — yang akan membahagikan masa antara kelabnya sekarang, Fluminense, dan pasukan kebangsaan Brazil — Rodrigues berkata Ancelotti akan mengambil alih pasukan itu daripada Copa América 2024, yang akan dimainkan antara 20 Jun dan 14 Julai di Amerika Syarikat.

Diniz mengambil alih pasukan kebangsaan Brazil selepas pasukan itu mengalami kekalahan tahun ini dalam perlawanan persahabatan menentang Maghribi dan Senegal, dan pada separuh masa kedua dia akan mempunyai komitmen pertama untuk kelayakan Piala Dunia 2026.

Diniz memuji penyerang Neymar dan tidak menolak kerjasama antara pemain Paris Saint-Germain itu dan bekas rakan kongsi Santos Paulo Henrique Ganso, yang kini dilatih oleh Diniz di Fluminense. — Reuters

Related Post

Leave a Comment