Dengan Lionel Messi di geladak, Inter Miami bertarung dengan St. Louis City

Donna

MIAMI, 15 Julai — Peminat Inter Miami dan Bola Sepak Liga Utama pada umumnya perlu menunggu seminggu lagi untuk melihat Lionel Messi mengenakan flamingo merah jambu di atas padang buat kali pertama.

Miami mempunyai satu lagi perlawanan sebelum memperkenalkan superstar bola sepak global, yang dijadualkan hari ini menentang tuan rumah St. Louis City dalam perlawanan antara rekod terburuk di Persidangan Timur dan yang terbaik di Barat.

Telah diketahui selama beberapa minggu bahawa Messi menyertai kelab MLS yang baru lahir selepas perjanjian Paris Saint-Germainnya tamat. Pemilik Miami, Jorge Mas memberitahu pemberita bahawa Messi akan membuat penampilan sulung kelabnya pada 21 Julai dalam perlawanan Piala Liga pertama menentang kelab Liga MX Cruz Azul.

Awal minggu ini, walaupun mereka tidak menyebut nama Messi, Inter Miami mengumumkan “acara pembukaan utama” untuk petang Ahad di stadium rumah mereka di Fort Lauderdale, Fla. Kelab itu juga dijangka memperkenalkan bintang Sepanyol Sergio Busquets dan Jordi Alba kepada pasukan.

Tetapi dalam pada itu, Inter Miami (5-13-3, 18 mata) tidak memenangi perlawanan MLS sejak 13 Mei ke atas New England. Kelab itu tewas tujuh perlawanan berturut-turut selepas kemenangan itu, diikuti dengan tiga seri berturut-turut untuk bermula Julai. Benjamin Cremaschi dan Noah Allen menjaringkan gol Sabtu lalu dalam keputusan seri 2-2 dengan DC United.

“Ini adalah pasukan yang sangat kompetitif dan yang melakukan apa yang mereka boleh di atas padang untuk menyelesaikan masalah yang kami hadapi,” kata jurulatih baharu Miami, Tata Martino kepada pemberita Isnin. “Mereka bertarung dalam setiap perlawanan. Tidak kira bagaimana rupa pasukan ini dalam masa sebulan, pemain yang berada di sini kini semakin meningkat dan bersaing dengan baik.”

Miami boleh mengejar St. Louis (12-8-2, 38 mata) pada masa yang sesuai. Kelab pengembangan itu akan memainkan perlawanan ketiganya dalam lapan hari dan bangkit daripada kekalahan 3-0 kepada Los Angeles FC pada hari Rabu.

Roman Burki, yang telah melakukan enam perlawanan di tengah-tengah musim pertama yang cemerlang dalam MLS, menjaringkan tiga gol dari minit ke-72 dan seterusnya menentang serangan berkuasa tinggi LAFC. Tetapi jurulatih Bradley Carnell tidak putus asa dengan persembahan keseluruhan pasukan.

“Saya fikir hasilnya tidak baik,” kata Carnell. “Garis skornya tidak bagus, tetapi saya rasa persembahan itu benar-benar memberi saya perkara yang perlu saya harapkan.”

Nicholas Gioacchini mengetuai St. Louis dengan lapan gol, dan Eduard Lowen telah menambah lima gol dan enam bantuan terbaik pasukan. Bekas MVP liga Josef Martinez mendahului Miami dengan enam gol. — Media Peringkat Medan melalui Reuters

Related Post

Leave a Comment